Selectionerul Romaniei, Victor Piturca, a declarat luni, la reunirea tricolorilor pentru amicalul cu Georgia, ca in partida cu nationala pregatita de Hector Cuper este interesat atat de rezultat, cat si de evolutia jucatorilor romani

"Ma intereseaza jocul, dar si rezultatul, sper sa fie un test util. Mi-as fi dorit sa joc cu Italia sau Germania, dar pana la urma asta e, mai ales in situatia in care suntem, insa si Georgia este un adversar puternic", a spus Piturca, citat de NewsIn.

Selectionerul a amintit de faptul ca nu este un moment foarte bun pentru echipa nationala: "Sunt multi jucatori importanti accidentati. Chiar ieri dupa-amiaza s-au accidentat Codrea si Muresan, care trebuiau sa vina astazi la lot. Asta e situatia, insa sper ca dupa acest joc sa castigam ceva. Sunt multi debutanti in lot, cativa de la tineret care sa sper sa intre si sa confirme".

Referitor la adversarul de miercuri, Piturca a comentat: "Primul nostru adversar de anul viitor, Serbia, se aseamana ca stil de joc cu Georgia. Pastrand proportiile, si georgienii sunt jucatori puternici, tineri si cu o tehnica buna, insa nu cred ca are o relevanta prea mare daca Georgia se aseamana cu Serbia si Austria, deoarece nu am toti fotbalistii la dispozitie". Intrebat daca nationala Serbiei poate fi invinsa cu lotul actual, decimat de accidentari, selectionerul a raspuns: "De ce sa nu fie invinsa? Trebuie sa fim pregatiti si cu astfel de situatii cu care noi ne-am mai confruntat".

Victor Piturca a explicat si motivul pentru care a ales arena din Stefan cel Mare pentru amicalul cu Georgia: "Nu cred ca exista interes prea mare pentru echipa nationala in Bucuresti, as fi vrut la Pitesti, dar era foarte greu atat pentru adversari, cat si pentru jucatorii nostri care vin azi in Romania. Am preferat Dinamo pentru ca este un stadion central si pot veni mai multi oameni. Daca mergeam in Ghencea, unde terenul este mult mai bun, riscam sa vina doar oamenii din cartier".

Tehnicianul a negat faptul ca ar fi existat o intelegere intre FRF si Fiorentina in privinta neconvocarii lui Adrian Mutu: "Nu a existat niciun pact, ce pact sa existe? Daca Adrian Mutu era apt, ar fi fost convocat si la echipa nationala. Am vorbit cu el saptamana trecuta, de abia incepuse antrenamentele si nu puteam sa riscam sa-l aducem la echipa nationala. Important este ca el sa joace la echipa de club si sa-si revina la forma de dinainte".

Partida amicala dintre Romania si Georgia se va disputa miercuri, pe stadionul Dinamo din Bucuresti, de la ora 20:30.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.