"Facem un apel insistent la MIRA si Ministerul Justitiei de a aplica mult mai ferm decat pana acum prevederile Legii nr.4/2008, ca si, de la caz la caz, ale altor prevederi ale Codului Penal si Civil. Fata de care au demonstrat pana in prezent o nepermisa toleranta", se arata in comunicatul forului roman.

LPF sustine ca huliganismul din Romania "a atins un punct limita" si este momentul sa fie luate masuri in acest sens. "Cazurile cameramanului maltratat la Cluj, al celui lovit cu lanturi in preajma stadionului din Ghencea ori cel al suporterului transportat sambata in stare de inconstienta sunt suficiente pentru a justifica semnalul nostru de alarma", mai afirma sursa citata.

Reactia Ligii Profesioniste de Fotbal vine ca urmare a incidentelor majore care au avut loc in ultima luna la meciurile echipelor bucurestene. La partidele Dinamo-Steaua, Rapid-Steaua si Steaua-FC Timisoara au fost aprinse zeci de torte, iar fanii gruparilor din Capitala s-au batut intr ei sau cu fortele de ordine.