Suporterii Stelei s-au batut cu oamenii de ordine in stadion si in afara acestuia. In urma "razboiului" au rezultat zeci de raniti si alte zeci de retinuti
"Meciul" a inceput in minu­tul 4, atunci cand in peluza galeriei steliste au fost aprins­e doua torte, gest pedepsit de "Legea Drago­mir".

Oamenii de ordine, angajati ai firmei lui Catalin Zmarandescu, fost body­guard al lui Gigi Becali, in prezent ofiter de securitate al clubului Steaua, au inter­venit in forta, pentru a-i scoa­te din peluza pe vino­vati, fanii au ripostat si a iesit o batalie in toata regula chiar in tribune.

Fotbalul, sport sangeros.

Scandalul a continuat apoi pana la pa­uza, cand aproape 5000 de oameni au decis sa para­seasca arena, insa nu pen­tru a pleca acasa, ci pentru a se rafui cu jandarmii in afara stadionului.
Asa cum i-a avertizat in mai multe randuri, Gigi Becali a tratat cu duritate extrema iesirea "in decor"a fanilor. Aflati in conflict deschis cu patronul Stelei, dupa ce Becali a fost foarte aproape sa nu le permita accesul organizat la derby-ul cu Dinamo, de acum doua saptamani, acesta a amenintat ca va face curatenie printre "derbedeii" din galerie, iar aprinderea unor torte si incercarea fanilor de a scoate un banner jignitor la adresa timisorenilor a fost pretextul perfect si legal pentru a da atacul.

Oamenii lui Catalin Zmarandescu au dat iama in peluza cu spray-uri lacrimogene si cu aparate cu socuri electrice, fanii au ripos­tat cu scaune rupte si aruncate spre bodyguarzi, iar in cateva minute zeci de spectatori erau plini de sange, unul fiind chiar dus la Salvare, prin teren. Intregul stadion s-a solidarizat cu galeria, scandand impotriva oamenilor de ordine si a lui Gigi Becali, iar cei din peluza opusa, din dreapta tribunei oficiale, au purces si ei la rupt si aruncat scaune inspre cei care se ocupau de paza. Prin minutul 15, spiritele s-au mai potolit, iar la pauza, galeria a strigat "Sa plece tot stadionul!", avand ceva succes, fiindca au parasit arena aproape 5000 de oameni.

Unii dintre cei din peluze, care au dorit sa vada meciul mai departe, s-au refugiat la tribuna a doua, dar grosul a iesit in fata stadionului, dar nu pentru a pleca acasa, ci pen­tru a se incaiera cu jandarmii. S-a lasat cu lupte de strada, cu masini si magazine avariate, cu batai cu pietre, cu scutieri intervenind in forta. La doua ore dupa meci, Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandar­meriei, facea primul bilant: "Am ajuns acum la sectia de politie unde sunt retinuti aproximativ 25 de suporteri ai echipei Steaua. Incidentele din timpul primei reprize au continuat si la pauza, dar in afara stadionului, pentru ca cei de la Peluza Nord au decis sa paraseasca arena.

S-au organizat in fata stadionului si au aruncat cu pietre si sticle in jandarmi, motiv pentru care a fost nevoie de o noua interventie concisa a fortelor de ordine. In afara celor retinuti in aceasta seara vor mai urma si alte persoane care vor fi citate de politie, pe baza imaginilor video, care vor constitui si probe judiciare. Fortele de ordine ale firmei de securitate private au dat dovad? de un inalt profesionalism, pentru ca pe nici un stadion din tara nu s-a intervenit atat de prompt ca in aceasta seara".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.