Cel care a fost condamnat are 41 de ani si se numeste He. Acesta a cumparaz biltele de la doua companii din Beijing si Canton la preturi cuprinse intre 50 si 60 de euro. He a mai rezervat si 527 de tichete in valoare de 26.580 de euro prin sistemul electronic, afisand astfel 2.500 de identitati obtinute ilegal.

Politia l-a arestat pe He pe 13 mai, cu trei luni inainte de startul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing a avertizat in mai multe randuri ca revinderea biletelor sau a altor produse care au legatura cu aceasta competitie, pentru a obtine venituri ilegale, va aduce cu sine sanctiuni aspre.

Cu toate masurile luate si avertismentele facute, pe timpul JO 2008 biletele s-au vandut la negru. Un tichet pentru grandioasa ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing a fost vandut la negru si cu 10.000 de dolari, chiar daca autoritatile chineze au anuntat amenzi usturatoare pentru cei care vor incerca sa comercializeze biletele la suprapret.