Tenismenul sarb Novak Djokovic s-a impus, duminica, in fata rusului Nikolai Davidenko, scor 6-1, 7-5, in cadrul finalei Turneului Campionilor de la Shanghai, informeaza NewsIn.

Partida dintre Djokovic si Davidenko a durat o ora si 42 de minute, timp in care sarbul a reusit 4 asi si a facut 3 duble greseli. Pentru performanta sa, Djokovic a primit un cec in valoare de 1,3 milioane de dolari, 250 de puncte ATP, dar si 50 de puncte pentru clasamentul ATP Race.

Djokovic si Davidenko sunt la cel de-al doilea meci oficial disputat, dupa intalnirea din partida de Cupa Davis, cand rusul s-a impus, in 2008, la Moscova, iar Djokovic a avut probleme inaintea acestei partide, fiind racit.

Aceasta este cea de-a doua participare a lui Novak Djokovic la Turneul Campionilor. In 2007, sarbul nu a reusit sa castige niciun meci, fiind in Grupa Aurie alaturi Rafael Nadal, David Ferrer si Richard Gasquet.
In 2008, Djokovic a facut parte tot din Grupa Aurie si i-a invins pe Davidenko, scor 7-6(3), 0-6, 7-5, si pe Juan Martin del Potro, scor 7-5, 6-3. Singura infrangere suferita de Nole a fost cea cu Tsonga, scor 6-1, 5-7, 1-6. In semifinale, Djokovic l-a invins pe francezul Gilles Simon, scor 4-6, 6-3, 7-5.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.