Antrenorul formatiei engleze Manchester United a celebrat de curand 22 de ani de cand pregateste echipa, iar sambata a aniversat 50 de ani de cand este implicat in fotbal, relateaza NewsIn.

Ferguson, in varsta de 66 de ani, a spus ca nu se astepta sa reziste 50 de ani in fotbal, mai ales ca era foarte aproape sa aiba o alta meserie. "

La inceput nu stiam ce pot sa fac, dar asa este viata. La varsta de 21 de ani eram fotbalist in timpul liber la Dunfermline si pe punctul de a emigra in Canada, unde era familia tatalui meu, care se ocupa cu prelucrarea de unelte. Atunci era bine sa lucrezi ca strungar in Canada, primeai bani multi, plus ca tara e grozava", a afirmat Ferguson, antrenorul cu cele mai mari succese din istoria fotbalului britanic.

Mai multi actuali si fosti antrenori din Anglia l-au felicitat pe Ferguson, iar Luiz Felipe Scolari a considerat ca antrenorul lui Manchester a avut o contributie uriasa in fotbalul mondial, fiind un exemplu de urmat, potrivit brazilianului.

"Este o performanta incredibila sa ajungi la 50 de ani in fotbal, mai ales ca mereu a fost sub presiune", a spus Arsene Wenger, in timp ce Sir Bobby Robson a spus ca Ferguson este cel mai valoros antrenor din Marea Britanie.

"Lumea il vede ca pe un om dur, dar are si el inima",
a afirmat Graham Taylor, iar Steve Bruce a recunoscut ca a devenit antrenor datorita lui Ferguson.

Scotianul Sir Alex Ferguson a debutat ca fotbalist la 15 noiembrie 1958, pe vremea cand evolua in liga a doua din Scotia, la Queen's Park. El a marcat atunci primul sau gol, dar echipa a fost invinsa cu 1-2.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.