Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat intr-o conferinta de presa la care a mai participat si presedintele UEFA, Michel Platini, ca terminarea lucrarilor la noul stadion National pana la 22 octombrie 2010, cand isi serbeaza aniversarea, ar fi cel mai frumos cadou din viata sa.

"In 1998, am vizitat tarile candidate la gazduirea EURO 2004. Spania avea totul pus la punct, putea sa organizeze turneul final chiar a doua zi, iar in Portugalia ni s-a aratat un camp unde urmeaza sa fie construite stadioanele, iar pana la urma EURO 2004 a fost un succes. Lucrarile sunt in regula, daca vor fi terminate pana la 22 octombrie 2010, ora 10:38, cand este ziua mea de nastere, ar fi cel mai mare cadou pe care l-as primi in viata mea", a spus Sandu, intrebat daca s-a mai intamplat vreodata in trecut ca organizarea unei finale de cupa europeana sa fie acordata unui oras care inca nu are stadionul construit, cum ar putea fi cazul Bucurestiului.

Presedintele FRF a mentionat ca vizita presedintelui UEFA, Michel Platini, la Bucuresti a fost una foarte fructuoasa: "Am discutat probleme generale ale fotbalului european, international si romanesc, dar a si vizitat viitorul stadion National pentru a vedea disponibilitatea pentru a organiza finala Euroligii, actuala Cupa UEFA, in 2012. A fost o vizita fructuoasa, toate discutiile au fost pozitive, a constatat ca sunt probleme peste tot in lume vizavi de recesiunea mondiala. In luna ianuarie speram ca presedintele UEFA sa faca o expunere favorabila pentru gazduirea finalei".

Sandu si Platini au primit asigurari din partea autoritatilor locale si centrale in privinta sprijinului acestora pentru finalizarea lucrarilor la noul stadion National: "Ne-am intalnit cu primarul Sorin Oprescu, care a confirmat preocuparea Primariei Generale pentru construirea acestui stadion, ne-am intalnit si cu cancelarul Dorin Marian, care ne-a asigurat de preocuparea Guvernului pentru aceasta arena, iar astazi vom fi primiti si la presedintele Traian Basescu, care si-a anulat o vizita in Azerbaidjan, pentru un summit pe probleme de energie".

In ceea ce priveste posibilitatea organizarii EURO 2020 alaturi de Bulgaria, Sandu a afirmat: "De mai mult timp am visat, iar acum incepe sa se realizeze. Am propus sa organizam CE din 2012 impreuna cu Ungaria, stiam ca nu se va indeplini, dar intentia mea a fost sa deschid apetitul politicienilor pentru sport. Declaratia lui Mihailov este corecta, el m-a sunat si mi-a propus sa organizam CE din 2020 impreuna, atunci cand eu nu o sa mai fiu in FRF, dar sper sa asist la o competitie gazduita de Romania.
Sigur ca daca nu va fi Bulgaria, poate fi alta tara, dar noi trebuie sa incepem sa ne pregatim inca de pe acum, pentru ca in 2014 se anunta organizatoare si trebuie sa avem ceva pana atunci. Bulgaria este cea care a facut oferta, dar trebuie sa avem infrastructura necesara, sa avem 8 orase pregatite, autostrazi, terenuri, hoteluri".

Sandu a mai spus ca in vizita pe care o va efectua impreuna cu Platini la presedintele Traian Basescu se va discuta si despre sprijinul politic de care este nevoie pentru organizarea unei competitii de anvergura unui Campionat European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.