Sportul se joaca pe teren, dar si la bursa si este tot mai dependent de marcajul creditelor bancare si, mai ales, de fluctuatiile pietei media, astfel ca era aproape imposibil ca recesiunea mondiala sa nu intre cu crampoanele si in acest domeniu.

Mai intai timid, cu precadere in sporturile americane, criza ia in posesie tot mai multe ramuri, ajungand la cel mai inalt nivel posibil, Jocurile Olimpice, altadata o afacere cu mari profituri pentru organizatori.

Marea Britanie a socat lumea dupa ce a anuntat joi, prin ministrul Tessa Jowell, ca nu ar fi candidat pentru gazduirea JO 2012 daca ar fi stiut dinainte ca va urma criza economica: 'Am spus adesea ca ne-am oferit pentru 2012 intr-un climat economic dat si ca in prezent exista altul.

Daca am fi stiut atunci ce stim acum, ne-am fi inscris pentru a gazdui Jocurile Olimpice? Este aproape sigur ca nu', adaugand ulterior ca in cele din urma investitiile s-ar putea dovedi benefice pentru economie.

Declaratia vine la o zi dupa ce Banca Angliei a avertizat ca economia britanica a intrat probabil deja in recesiune, in conditiile in care criza financiara isi face simtite efectele, desi economistii nu vor putea confirma acest lucru inainte de inceputul anului viitor.