Presedintele UEFA, Michel Platini, a vizitat, joi, santierul de la stadionul National Arena din Bucuresti, a carui constructie este preconizata sa se incheie in luna august a anului 2010

Din delegatia care l-a insotit pe seful UEFA in inspectia de la noul stadion National au facut parte federalii Mircea Sandu, Ionut Lupescu si Florin Prunea, presedintele ANS, Octavian Belu, precum si Mario Lefkaritis, pe care presedintele FRF l-a prezentat reprezentantilor mass-media: "My friend, Mario", relateaza NewsIn.

Vizita lui Platini la santier a durat aproximativ zece minute, timp in care acesta a mers pe platforma unde se va construi Tribuna a II-a, pana in locul unde se toarna fundatia Tribunei I.

Din grupul care l-a insotit pe presedintele UEFA au facut parte 30 de persoane, printre acestea numarandu-se si oameni din anturajul UEFA si FRF, dar si muncitori, forte de ordine si jandarmi.

Seful de santier a afirmat ca stadiul lucrarilor se afla in acest moment in termenul preconizat, muncitorii lucreaza la fundatia de la Tribuna I, iar in luna decembrie vor incepe lucrarile la Tribuna a II-a. Acesta a evitat sa estimeze cand se va finaliza Tribuna I, deoarece are sase nivele, si a precizat faptul ca in acest moment "zece la suta din stadion este construit". Intrebat daca termenul stabilit pentru incheierea lucrarilor va fi respectat, seful de santier a raspuns ironic: "Nu cred ca vom finaliza lucrarile la timp, ci sunt sigur ca vom reusi acest lucru".

Altfel, firma care construieste noul stadion National este cea care a ridicat arena din Frankfurt: Commerzbank Arena.

Mircea Sandu doreste ca viitorul stadion sa gazduiasca finala Cupei UEFA din 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.