Portarul lui Juventus Torino, Gianluigi Buffon, a povestit in autobiografia sa, intitulata "Numarul 1", ca timp de sase luni, intre decembrie 2003 si iunie 2004, a apelat la un psiholog pentru a trece "peste cea mai neagra perioada" din existenta sa, informeaza NewsIn

"Eram nemultumit atat de viata personala, cat si de cariera mea sportiva. Tin minte cum imi tremurau picioarele fara un motiv anume. Chiar daca esti bogat si faimos pot exista zeci de motive pentru care poti suferi o depresie. Faptul ca iti poti gasi partenerul potrivit, ori insuccesele profesionale, sau faptul ca nu sti sa apreciezi ceea ce ai deja, toate acestea reprezinta cauze pentru care o persoana poate fi nefericita", a fost de parere internationalul italian.

Buffon a mai precizat in autobiografia sa ca a depasit "cea mai neagra perioada" din existenta sa abia dupa Campionatul European din 2004: "Oamenii, fanii nu tin cont de starea ta de spirit. Esti privit doar ca fotbalist, idol, nimeni nu se intreba prin ce trece omul respectiv. Cateodata devii sclavul propriei tale imagini".

Gianluigi Buffon (30 de ani) a debutat in fotbalul profesionist la Parma, echipa pentru care a jucat intre 1995 si 2001, an in care s-a transferat la Juventus Torino. Goalkeeperul a castigat titlul in Serie A in primul sau sezon petrecut la gruparea bianconera, dar a pierdut finala Ligii Campionilor un an mai tarziu in fata lui AC Milan. Buffon a fost ales cel mai bun portar din Champions League (2003), cel mai bun portar din Serie A (1999, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006), precum si cel mai bun portar al Cupei Mondiale din 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.