Fostul tenismen brazilian Gustavo Kuerten se pregatesete sa devina student la Universitatea de Teatru din Santa Catarina, unde deja a sustinut primul examen de admitere, informeaza NewsIn

Fostul campion de la Roland Garros a fost nevoit sa raspunda la intrebari din gramatica, matematica, engleza, istorie si fizica. La urmatorul examen, Kuerten va trebui sa demonstreze ca are cunostinte din teatru. Pe cele 40 de locuri de la aceasta institutie sunt inscrise aproximativ 150 de persoane.

Ultimul meci al lui Gustavo Kuerten a avut loc in mai 2008, pe zgura de la Roland Garros, unde fostul numarul 1 mondial a fost invins de francezul Paul-Henri Mathieu, scor 6-3, 6-4, 6-2.

Kuerten a inceput tenisul cand avea sase ani, fiind pregatit de antrenorul Oscar Wegner, renumit pentru tehnicile simpliste pe care le aplica. La varsta de 14 ani, Guga l-a intalnit pe tehnicianul Larri Passos, care l-a convins pe tenismen, dar si pe membrii familiei sale, ca este atat de talentat incat poate face din tenis o cariera. In urmatorii 15 ani, Passos a fost antrenorul lui Keurten.

Guga a devenit tenismen profesionist in 1995 si in doi ani a ajuns pe locul secund in Brazilia, pe primul loc fiind Fernando Meligeni. In 1997, Kuerten a cucerit primul sau titlu la Roland Garros. Dupa castigarea titlului francez, Kuerten a intrat in top 20 mondial. Astfel, acesta a fost primul brazilian care a reusit sa castige un titlu de Mare slem la simplu, dupa ce Maria Ester Bueno reusise aceeasi performata in 1966 la US Open. Urmatorul titlu la Roland Garros l-a cucerit in 2000, cand a ajuns si lider mondial. Cel de-al treilea titlu francez a fost cucerit de brazilian in 2001.

La inceputul anului 2008, Kuerten si-a anuntat retragerea din activitate, dar nu inainte de a-si lua ramas bun de la public prin intermediul participarii la mai multe turnee care au avut o importanta sentimentala pentru el. Ultima competitie pe pamant brazilian la care a participat a fost challengerul de la Florianopolis (14-20 aprilie), in timp ce turneul de Mare slem Roland Garros a fost ultimul din activitatea sa.

In viata de familie, Guga a fost marcat de moartea fratelui sau, care din cauza lipsei de oxigen a suferit traume cerebrale, si in 2007 a incetat din viata. In fiecare an, Keurten a donat tot ce a castigat intr-unul din turneele disputate unui ONG din orasul natal, care ajuta persoanele cu probleme asemanatoare cu ale fratelui sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.