Marea Britanie nu ar fi candidat pentru gazduirea Jocurilor Olimpice din anul 2012, daca ar fi stiut dinainte ca va urma criza economica, a recunoscut ministrul britanic insarcinat cu acest eveniment, Tessa Jowell, transmite NewsIn.

"Daca am fi stiut atunci ce stim acum, ne-am fi inscris pentru a gazdui Jocurile Olimpice? Este aproape sigur ca nu", a declarat Jowell, in cursul unui dineu cu reprezentanti ai sectorului turistic, relateaza cotidianul Daily Telegraph.

Banca Angliei a avertizat miercuri ca economia britanica a intrat probabil deja in recesiune, in conditiile in care criza financiara isi face simtite efectele, desi economistii nu vor putea confirma acest lucru inainte de inceputul anului viitor.

Incetinirea ritmului de crestere economica afecteaza contractorii privati implicati in organizarea Jocurilor Oliompice, iar Guvernul a redus deja unele cheltuieli, pentru a se asigura ca proiectul este dus la bun sfarsit cu bugetul prevazut. Dar mai multi ministri, printre care si Jowell, au dat asigurari ca investitiile legate de Olimpiada vor ajuta economia.

Ministrul insarcinat cu Jocurile Olimpice a minimalizat declaratiile sale intr-un comunicat: "Am spus adesea ca ne-am oferit pentru 2012 intr-un climat economic dat si ca in prezent exista altul".

"Daca amploarea degradarii (economice - n.red.) ar fi fost anticipata, sunt sigura ca unii ar fi fost de parere ca nu este moment sa facem cheltuieli publice pentru un proiect ca Jocurile Olimpice", a adaugat ea.

"Dar asa cum am afirmat si in alocutiunea mea, realitatea este foarte diferita: acesta este exact momentul pentru a face aceasta investitie. Poate fi pretioasa pentru economie intr-o perioada de dificultati economice", a explicat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.