In timp ce echipa de fotbal se zbate in mediocritate, atentia iubitorilor sportului din Constanta a fost indreptata spre echipa de handbal si spre cea de rugby.

Gruparea de rugby, vicecampioana Masters la Toulouse in 1986, de sase ori campioana nationala, ultima data in anul 1997, Farul Constanta a intrat dupa acest ultim titlu intr-un con de umbra, care a durat pana in 2005, an in care echipa a fost preluata de Consiliul Judetean si a devenit RCJ Farul.

De aici au inceput mai multe investitii care au facut ca atat echipa, cat si arena unde joaca sa arate acum, dupa trei ani, cu totul altfel.

Primul pas a fost facut in infrastructura, asa ca a fost cosmetizata baza sportiva, astfel ca Stadionul Farul a fost luat in calcul pentru a gazdui anul viitor meciuri din cadrul IRB Nations Cup. Beth Coalter, managerul acestui important turneu, a vizitat frumosul stadion din Constanta si a constatat ca nu mai este nevoie decat de cateva investitii (in principal o instalatie de iluminat si inca un teren de antrenament) pentru ca orasul de la malul marii sa revina pe harta rugby-ului mondial si sa gazduiasca, la fel ca si Bucurestiul, o grupa a Nations Cup.

A urmat apoi intarirea lotului, primul pas fiind aducerea de jucatori de perspectiva din loturile nationale de tineret, ultimii, Bogdan Petreanu, Marian Parvu, Petre Zapan si Cristian Munteanu, membri ai lotului Under 19, care a evoluat la Campionatele Mondiale din Chile, fiind transferati de la concitadina RC Cleopatra. Pe parcurs au fost adusi jucatori straini de valoare, gruzinii Bidzina Samkharadze, Lasha Tavarkiladze, Georgi Koshitashvili si Kakhaber Uchava, moldoveanul Maxim Gargalic si namibienii Eugene Jantjies si Ryan Witbooi, ultimul, din pacate, dupa o opera-tie de menisc, plecand de la echipa dupa ce si-a reziliat contractul pe cale amiabila.

Dar cele mai spectaculoase achizitii au fost facute in aceasta vara. La Farul au venit mijlocasul la deschidere Ben Aoina si flankerul Zane Winsdale, ambii din Noua Zeelanda, rugbysti care au jucat la o echipa bine cotata, Air New Zealand, si au avut evolutii chiar si in selectionata Wellington.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.