Portarul Florin Cotora a gresit grav in favoarea dinamovistilor, asa cum o facuse si-n sezonul trecut

Nici o surpriza n-a avut loc ieri, la Alba Iulia. Asa cum era de asteptat, Dinamo a "rezolvat" repede ecuatia meciului cu Apulum, facindu-si plinul cu trei puncte. Victoria cu 3-1, obtinuta la capatul unei partide de risul curcilor, ii permite campioanei sa tina pasul cu Steaua in fruntea clasamentului. Partida s-a derulat conform desfasuratorului. Dinamo, care nu se poate vindeca in veci de flagelul jocurilor strategice, a atacat permanent, iar ardelenii au acceptat fara sa cricneasca dominarea. Apulum, echipa care in retur a pus probleme Stelei si a murit de git cu Rapidul, s-a predat ieri jenant, neavind nici o ocazie de gol!

• Legaturile directe pe care Cornel Talnar (antrenor la Dinamo II) si finul acestuia, directorul executiv Cristi Borcea, le au cu conducatorii de la Apulum au constituit baza acestei victorii facile a "ros-albilor".

• Alin Artimon, antrenorul ardelenilor, a lasat masca asistenta. Surprinzator, tehnicianul l-a titularizat intre buturi pe veteranul Florin Cotora, desi acesta a fost mai mult rezerva in acest sezon. Mihai Minca, titularul de drept, a luat loc pe banca de rezerve la acest joc, desi aparase un penalty acum doua etape, in meciul cu Rapid! La faza primului gol, Cotora a avut o interventie penibila, respingind in fata balonul sutat din lovitura libera de Claudiu Niculescu. De-acolo, Stefan Grigorie a indeplinit o simpla formalitate, reluind in poarta goala. Cotora s-a facut ca apara si la fazele din care s-au marcat celelalte doua goluri.

• Si la meciul din sezonul trecut dintre cele doua formatii, acelasi Cotora, care apara cu "tema" impotriva dinamovistilor, s-a facut de bacanie. Balonul degajat atunci de Florin Cotora in Ionel Danciulescu a ricosat in poarta! Florin Cotora face parte dintr-o familie de "ciini". Lucian, fratele lui Florin, a jucat in trecut pentru Dinamo.

Salomir, injurat

• Din minutul 70, Apulum, care in sezonul viitor va juca in Divizia B, a evoluat in 10 oameni. Fundasul Cosma a incasat al doilea cartonas galben si a fost eliminat. Aparatorul nu parea sa aiba remuscari, plecind senin la vestiare!

• Antrenorul dinamovist Ioan Andone a trimis in teren o formula experimentala de echipa. Accidentati, Bogdan Stelea, Florentin Petre si Adrian Mihalcea n-au facut parte din primul "unsprezece". Ultimii doi au luat totusi loc pe banda de rezerve, Petre fiind introdus in repriza secunda.

• Arbitrul Marian Salomir a fost cel mai injurat om al meciului. In marea lor majoritate fani ai celor de la Dinamo, spectatorii l-au apostrofat pe "centralul" clujean inca de la incalzire, reprosindu-i ca este "stelist". Salomir a fost surprins in trecut de fotoreporteri alergind imbracat cu un sort al echipei din Ghencea.

• Stoperul Lucian Goian n-a facut deplasarea la Alba Iulia, fiind exclus din lot dupa gafa comisa in partida cu Rapid. "Goian si-a semnat sentinta la Dinamo", au anuntat conducatorii din Soseaua Stefan cel Mare la sfirsitul meciului cu giulestenii, incheiat cu scorul de 2-2. La vara, fundasul adus de la Ceahlaul va trebui sa-si caute un alt loc de munca.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.