Oficialii formatiei engleze Liverpool vor avea probleme financiare incepand cu luna ianuarie, deoarece le expira termenul pana la care trebuiau sa plateasca imprumutul catre mai multe banci, informeaza NewsIn

Reprezentantul care s-a ocupat de achizitionarea a alte cinci cluburi din Premier League, Keith Harris, a afirmat ca Liverpool, dar si Everton vor fi afectate de faptul ca nu pot achita creditele pe care le au la banci. Proprietarii formatiei de pe Anfield Road, Tom Hicks si George Gillett, trebuie sa achite toata datoria de 350 de milioane de lire sterline in cel mult doua luni.

Harris a afirmat ca echipele vor cere o refinantare a creditului in cazul in care nu se va gasi un nou actionar majoritar. "Clubul care ma ingrijoreaza este Liverpool. Acum este foarte greu sa gasesti un cumparator. Investitorii nu mai vor sa fie patroni de cluburi, deoarece cheltuielile sunt foarte mare. Liverpool isi poate prelungi perioada in care poate achita creditul cu inca sase luni", a explicat Harris, care a negociat cumpararea cluburilor Chelsea, Aston Villa, Hull, West Ham si Manchester City, iar acum cauta cumparatori pentru Newcastle si Everton.

Acesta a explicat ca bancile au si ele probleme financiare si este posibil sa nu le mai prelungeasca termenele echipelor. Harris, care s-a aflat la o conferinta care a avut loc in Zurich a adaugat ca niciun om de afaceri nu este interesat de achizitionarea lui Everton. El l-a criticat si pe presedintele UEFA, Michel Platini, despre care a spus ca nu mai trebuie sa comenteze negativ faptul ca multi straini au cumparat echipe britanice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.