Suma de 80.000 de lei s-a cumulat din cauza incalcarii mai multor prevederi ale Legii 4/2008:
Astfel, pentru incalcarea articolului 10, privind organizarea si desfasurarea activitatii de asigurare a ordinii si sigurantei spectatorilor in arena sportiva, Rapid avea obligatia sa interzica afisarea pe stadion a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu continut obscen. Clubul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 40.000 lei.

De asemenea, pentru incalcarea articolului privind obligatiile ce revin organizatorului cu privire la efectuarea accesului spectatorilor in arena sportiva, din aceeasi Lege 4, prin care se interzice accesul persoanelor aflate in stare vadita de ebrietate sau al persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice, arme si munitii de orice fel, faclii, torte, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substante toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, clubul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 40.000 lei .

Firma de paza care a asigurat masurile de ordine si siguranta la portile de acces a fost amendata cu suma maxima prevazuta de Legea nr. 4/2008, pentru nerespectarea atributiilor ce revin personalului de ordine si siguranta, in incinta arenelor sportive.

De asemenea, introducerea si afisarea pe timpul desfasurarii partidei a bannerelor cu mesaje cu continut obscen vor face obiectul unei informari a Ligii Profesioniste de Fotbal in vederea analizarii si luarii masurilor ce se impun.

Pe langa amenda primita din partea Jandarmeriei, clubul Rapid are sanse mari sa primeasca o noua amenda si din partea Comisiei de Disciplina a FRF, cuprinsa intre 30.000 si 80.000 de lei, in functie de modul in care observatorul partidei a prezentat evenimentele, la care se va adauga si un ultim avertisment. Si Steaua risca sa fie amendata de Comisie pentru incidentele provocate de fani in Giulesti.
Partida Rapid-Steaua, din etapa a 14-a a Ligii I, s-a disputat duminica si s-a incheiat cu scorul de 0-0.