Romania este pe cale sa piarda singura arena performanta pentru atletism, in conditiile in care CS Dinamo vrea sa-si modernizeze stadionul

Preconizata modernizare a Stadionului "Dinamo", de care se face atata tam-tam in ultimele zile, atinge grav, prin ricoseu, interesele atletismului romanesc, arena din "Groapa" fiind, la ora actuala, singura performanta nu numai din Bucuresti, ci din intreaga tara. "Pentru noi, se poate spune ca este Stadionul National", ne declara deunazi presedintele FRA, Sorin Matei.

Chiar in eventualitatea in care pista Mondo, dotata cu noua culoare, ultimul racnet, va fi protejata, nefacand obiectul unei viitoare concesionari pe 49 de ani, dar si de efectul lucrarilor care se vor execu­ta cu aceasta ocazie, cel putin cat se va construi in complexul din Soseaua Ste­fan cel Mare", activitatea competitionala si cea de pregatire vor fi paralizate. Iar ANS sta cu mainile in san.

Dupa raderea "ovalului magic" de pe fata terenului din fostul Stadion "Lia Manoliu", dupa gogoasa umflata cu forta privind constructia unui nou stadion destinat exclusiv atletismului de catre Primaria Capitalei, vestea intentiilor CS Dinamo de a concesiona pe o perioada de 49 de ani lucrarile din arena, care ar implica si folosirea acesteia de catre castigatorul licitatiei, este naucitoare. Iar conform declaratiilor facute luni de catre comandantul clubului alb-rosu, Marcel Popescu, Hotararea de Guvern, in care se specifica faptul ca un anumit perimetru din parcul sportiv se concesioneaza pentru lucrari de consolidare si modernizare, este pe teava.

Si asta in conditiile in care "sportul rege", in contextul olimpic, nu mai are in toata tara la dispozitie decat acest stadion. In care sa poata organiza competitii de calibru, dar si unde se pot antrena la nivel per­formant loturile nationale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.