Agentia Mondiala Antidopaj (WADA) a anuntat ca 30 de fotbalisti din prima divizie vor fi testati de cinci ori pe an, iar directorul executiv al PFA, Gordon Taylor, a spus ca uniunea se opune noului regulament.

"Credem ca se invadeaza viata privata a jucatorilor, iar acest lucru ar insemna prea mult. Unii ar crede ca avem ceva de ascuns, dar s-a dovedit ca in fotbal aproape nu exista niciun astfel de caz, iar acest lucru se intampla de zeci de ani. Vrem sa cooperam, dar fotbalul nu trebuie sa fie tratat la fel ca sporturile individuale precum atletismul, ciclismul sau halterele", a spus Taylor.

Federatia Engleza de Fotbal (FA) a anuntat ca noile prevederi nu au fost inca finalizate. "Introducerea de astfel de teste vine din partea WADA, dar inca purtam negocieri in privinta modului in care se vor face analizele. Aceste detalii nu au fost finalizate, dar se va cere si parerea FIFA. Vrem insa ca si PFA sa participe la discutii", a afirmat unul dintre purtatorii de cuvant ai Federatiei Engleze de Fotbal.

"Forul conduce acum cel mai mare program antidoping din sportul englez, cu peste 1.600 de teste in fiecare sezon. Testele se fac la intamplare, la terenurile de antrenament. Vrem sa luptam impotriva dopajului", a mai spus oficialul FA, in timp ce oficialii care se ocupa de realizarea testelor au explicat ca ei nu vor "sa faca viata dificila fotbalistilor", ci sa protejeze fotbalul.