Formatia engleza de prima liga Portsmouth este foarte aproape sa fie achizitionata de un consortiu din Africa de Sud, care va oferi actionarilor suma de 70 de milioane de lire sterline, informeaza editia online a cotidianului Times.

Directorul executiv al companiei Central Rand Gold, Greg James, a purtat mai multe runde de discutii cu patronul clubului, Alexandre Gaidamak, si a afirmat ca este increzator in realizarea tranzactiei, relateaza NewsIn. Formatia este detinuta in acte de firma Devondale Investments, iar de negocieri s-a ocupat si impresarul israelian Pini Zahavi.

Contractul prevede si achitarea unei datorii de 32 de milioane de lire sterline, dar niciunul dintre negociatori nu a oferit detalii si clauze contractuale. Miliardarul Gaidamak intentiona din luna ianuarie sa vanda clubul pe care l-a preluat acum aproximativ trei ani. Presa engleza noteaza in cazul in care se ajunge la un acord, antrenorul Tony Adams, inlocuitorul lui Harry Redknapp, risca sa fie demis.

Printre antrenorii doriti la club de catre firma din Africa de Sud se afla Avram Grant, care a mai fost director sportiv la Portsmouth, dar si selectionerul Croatiei, Slaven Bilic, care are o relatie foarte buna cu Zahavi.

"Oferta lui James este foarte serioasa, este un om foarte bogat si vrea sa cumpere un club de fotbal. Portsmouth se potriveste cel mai bine", a explicat o sursa din interiorul companiei, care a afirmat ca Greg James era un pasionat de rugby, nu de fotbal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.