Olimpiodor Antonescu, prim-adjunct al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, a declarat, luni, ageniei mediafax, c o eventual modificare a legii privind combaterea violenei în sport, în sensul ca jandarmii s fie prezeni pe stadioane, ar reprezenta un pas înapoi.

“Am reuit s intrm în Europa cu chestia asta i acum ne întoarcem în Balcani? Ar trebui ca Liga Profesionist de Fotbal s organizeze o consftuire cu preedinii de cluburi i s le dea s studieze legea i regulamentele interne. Domnul Constantin Toma de la Rapid îi cerea asear domnului Dumitru Dragomir s ia msuri. Pi el nu tia c el trebuia s ia msuri? Organizatorul înseamn clubul, fie c angajeaz o firm specializat, fie c aduce 700 de oameni de paz.

El trebuie s ia toate msurile. Nu pot cdea toate sarcinile în spatele Jandarmeriei. Noi suntem pe faz i când se fac nuni între blocuri i când se taie copaci. Dei noi avem responsabiliti i la un meci de fotbal. Legea trebuie s rmân la fel, dar totul trebuie fcut cu mai mult exigen", a declarat Antonescu.

Generalul de brigad consider c suporterii care ptrund pe stadion cu tore i fumigene sunt ajutai de persoane din interiorul clubului organizator.

Totodat, el a precizat c la meciul Rapid-Steaua, scor 0-0, disputat duminic, nu era cazul ca vreo galerie s fie evacuat de pe stadion: "Jandarmii sunt prezeni când se face controlul, dar e vorba de un control sumar, nu de o percheziie. Acum, în perioada de iarn, vine cu o hain groas i e uor s intre cu tore. i sunt convins c exist i reprezentani ai unor cluburi de prim rang care contribuie la introducerea pe stadion a unor astfel de obiecte. Nu pot crede c asear au putut fi introduse 68 de tore fr ajutorul cuiva.

i la partida Rapid-Steaua, cât i la Dinamo-Steaua, suporterii au putut ptrunde cu tore i fumigene prin mijlocirea unor persoane din interiorul cluburilor organizatoare, poate nu din conducere. V dai seama ce însemna dac asear luam decizia s evacum o parte din peluz sau tribun? În lege e clar, când sunt distrugeri sau când se lovesc, i nu era momentul".