"Este un moment dificil pentru ca am facut tot posibilul sa joc aceasta finala. Sunt obisnuit sa joc uneori cu dureri, dar de data asta este ceva diferit, am o durere pe care nu o pot suporta", a explicat jucatorul luni, intr-o conferinta de presa sustinuta la Barcelona.

Federatia Spaniola de Tenis anunta pe data de 4 noiembrie ca Nadal sufera de tendinita la genunchiul drept, la o zi dupa ce spaniolul a declarat forfait Turneului Campionilor de la Shanghai, pentru a-si menaja eforturile pentru finala de Cupa Davis. Cu doar cateva zile inainte, Nadal abandonase in sferturile de finala turneul de la Paris-Bercy din cauza unor probleme la coapsa dreapta.

Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a Spaniei, Emilio Sanchez-Vicario, a catalogat drept "foarte dura" vestea primita de la tenismenul care reprezenta principala speranta a ibericilor la cucerirea unui nou trofeu.

Rafael Nadal s-a impus in acest sezon in sapte turnee (Monte Carlo, Barcelona, Hamburg, Roland-Garros, Queen's, Wimbledon, Toronto), a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing si a devenit in luna august noul lider mondial al clasamentului ATP.

Finala Cupei Davis dintre Argentina si Spania se va juca in perioada 21-23 noiembrie la Mar del Plata. Argentinienii vor fi reprezentati la simplu de jucatorii Davis Nalbandian si Juan del Potro.