Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, pentru NewsIn, ca derby-ul etapei a 14-a a Ligii I dintre Rapid si Steaua a fost unul foarte slab din punct de vedere fotbalistic, iar acest lucru s-a intamplat pentru ca inainte de partida s-a creat o tensiune inutila

"Nu am vazut de mult asa un joc prost ca Rapid-Steaua. Nu s-a ridicat deloc la pretentiile unui derby, iar cauza principala cred ca a fost tensiunea care s-a creat inainte de meci. S-a creat o presiune mare din partea conducerilor celor doua cluburi, s-a discutat prea mult inainte de partida. Mai sunt si alte cauze, au fost mai multe, dar nu le stiu eu pe toate", a declarat Dumitru Dragomir.

Presedintele LPF a vorbit si despre incidentele de la inceputul partidei, atunci cand fanii stelisti au aruncat mai multe petarde inspre Tribuna 0 a stadionului Giulesti, moment in care Dragomir a coborat de la locul sau pentru a sta de vorba su responsabilii pentru securitate: "Multi prosti au spus ca eu am plecat din tribuna pentru ca mi-a fost frica de suporteri, dar eu am fost la punctul de comanda al stadionului, unde impreuna cu generalul Antonescu, in trei minute, am depistat huliganii, care au aruncat cu petarde si fumigene si i-au si luat jandarmii. Fortele de ordine si-au facut bine datoria, au intervenit repede. Acum au lege si trebuie sa o aplice".

Dupa ce a coborat la punctul de comanda, Dumitru Dragomir a stat de vorba pret de cateva minute cu presedintele CA al giulestenilor, Constantin Toma. Acesta i-a spus oficialului LPF: "Luati masuri, altfel vom lua noi toate masurile pe care le prevede regulamentul", iar Dragomir i-a replicat: "Nu ma ameninta dumneata pe mine. Trebuia sa luati voi masuri cu galeria voastra. Nu ma inveti dumneata pe mine ce sa fac. Nu se opreste niciun meci". Presedintele LPF a comentat si acest schimb de replici mai acid, precizand ca nu este suparat pe oficialul giulestean, iar acesta trebuie sa mai invete regulamentele: " Pe Toma nu sunt suparat, pentru ca el nici macar nu a avut timp sa citeasca regulamentele si nici legea mea, Legea 4 din 2007. El nu stia saracu', ce s-a intamplat acolo a fost din cauza proastei organizari a clubului Rapid si ei sunt vinovati. Daca eu faceam caz, tot Rapidul platea. El nu mai stia ce sa faca pe acolo si zbiera la mine sa opresc eu meciul. Dar ar trebui sa invete ca nu supervizorul si nici observatorul nu au dreptul sa opreasca jocul, ci doar arbitrul. I-am zis: "Bai, baiatule, nu pot sa opresc eu partida, nu e regulamenter, lasa-ma bai fratele meu, stai in banca ta si nu ma invata pe mine ce sa fac".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.