In urma celor patru reusite pe care si le-a trecut in cont in meciul de sambata, fotbalistul african a ajuns la cota 89 in 118 partide jucate in campionat pentru gruparea catalana. In prezent, acesta ocupa locul cinci in clasamenul celor mai buni marcatori ai lui FC Barcelona, fiind devansat de Cesar Rodriguez (195), Ladislao Kubala (131 ), Mariano Martin (97) si Patrick Kluivert (90).

Performanta lui Eto'o l-a impresionat pe presedintele echipei blaugrana, Joan Laporta, care nu a ezitat sa-l laude pe atacant la finalul meciului cu Valladolid: "Este un moment istoric cand un jucator inscrie de patru ori intr-o singura partida. Desi mi-a placut intreaga echipa, nu pot sa nu apeciez ca ceea ce a facut Samuel este de-a dreptul fantastic".

Sursa citata noteaza ca ultimul jucator care a maract patru goluri pentru Barcelona a fost atacantul olandez Parick Kluivert, care in sezonul 2000-2001 a inscris de patru ori in victoria pe care echipa sa a obtinut-o in fata lui Tenerife, scor 6-0.

Eto'o este si golgheterul la zi in Primera Division, competitie in care a marcat 13 goluri in 10 etape, avand o medie de 1.3 goluri pe meci.