Antrenorul Rapidului, Jose Peseiro, a declarat vineri ca echipa sa a prins mai multa incredere dupa ultimele patru victorii consecutive si spera ca rezultatul final al derby-ului cu Steaua sa fie unul favorabil echipei giulestene

"Vom juca un meci mare. Un derby impotriva Stelei este intotdeuna foarte dificil. Toti din echipa mea, staff, medici, manageri, facem toate eforturile pentru a castiga acest meci. Avem o motivatie mai mare dupa ultimele victorii si sper ca rezultatul final sa fie bun pentru noi. Avem acum mai multa stabilitate, mai multa incredere, suntem la un nivel bun, desi nu am ajuns la capacitate maxima", a spus Peseiro, care le-a cerut suporterilor sa nu creeze probleme la derby-ul cu Steaua: "Doresc ca suporterii sa vina la stadion si sa ne sustina la fel ca la ultimele meciuri, fara sa creeze probleme. Trebuie sa luptam pentru suporteri, dar nu vreau ca jucatorii sa fie apostrofati. Pentru mine e important Rapidul, nu Jose Peseiro. Fanii trebuie sa incurajeze echipa, nu pe mine".

Antrenorul portughez a mai spus ca este normal ca jucatorii sa fie afectati de situatia neclara de la club, dar este convins ca toti fotbalistii din lotul Rapidului sunt profesionisti si vor da totul in derby-ul cu Steaua: "E normal ca jucatorii sa fie preocupati de criza financiara de la club, dar ei sunt profesionisti si dau totul la antrenamete si meciuri oficiale, fara a se mai gandi la bani. Sunt convins ca si duminica vor fi la fel de profesionisti. Toata lumea stie situatia de la Rapid, si de accea le cer jucatorilor sa arate caracter si personalitate si sa lupte pentru tricou".

Tehnicianul a tinut sa-i raspunda si portarului Dani Coman, care a declarat ca jucatorii straini de la Rapid nu vor fi conectati la tensiunea meciului cu Steaua: "Cand o echipa pierde un jucator valoros e rau, dar asta nu e problema mea. Respect parerea lui Coman, dar antrenor este Jose Peseiro. Am 26 de jucatori in lot si sunt convins ca romanii stiu ce inseamna un astfel de meci, dar sunt sigur ca si strainii sunt profesinonisti si isi vor face datoria".

Referitor la faptul ca Dorinel Munteanu s-a gandit sa-l scoata dintre buturi pe Robinson Zapata, in urma gafelor din ultima perioada ale columbianului, antrenorul portughez a comentat amuzat aceasta situatie: "Nu vor baga niciun portar? Nu cred. Daca nu il vor avea pe Zapata in poarta, probabil va fi un avantaj pentru noi. Mai bine nu ar pune niciun portar intre buturi".

Peseiro a inchiat referindu-se la situatia medicala a atacantului Mejolaro "Pitbull": "El cred ca va sosi sambata in Romania, dar nu va fi cu siguranta in teren cu Steaua. Ii mai trebuie opt zile pana va reveni pe gazon. E un jucator important pentru Rapid, dar nu mai important decat ceilalti din lot".

Derby-ul etapei a 14-a din Liga I, Rapid-Steaua, se va disputa duminica, de la ora 21:30, pe stadionul Giulesti-Valentin Stanescu. In clasament, giulestenii se afla pe locul 7, cu 22 de puncte, iar Steaua pe 4, cu un punct mai mult.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.