Candidatul la presedintia Federatiei Romane de Tenis (FRT), Florin Segarceanu, a declarat vineri, la lansarea candidaturii sale, ca e nevoie de o schimbare profunda in tenisul romanesc, iar principala sa tinta sunt cluburile, carora vrea sa le acorde mai multa putere

"Era mai usor sa vorbesc despre un meci de Cupa Davis, decat in calitate de candidat la presedintia FRT. Tenisul romanesc are nevoie de o schimbare profunda, de o abordare pragmatica a situatiei interne si, nu in ultimul rand, de mai multa deschidere catre exterior. Am decis sa intru in competitia pentru functia de presedinte al FRT, avand convingerea ca aceasta schimbare este posibila. Prin colaborare, printr-un efort comun, putem revigora acest sport, putem dezvolta o Federatie puternica, unita, performanta", a spus Segarceanu.

Fostul antrenor al echipei de Cupa Davis a precizat ca primul lucru pe care o sa il faca in calitate de presedinte va fi reccoptarea lui Ilie Nastase in conducerea Federatiei: "Am discutat despre ce voi face dupa si cu Nastase, si cu Tiriac. Primul lucru va fi sa ii dau lui Ilie Nastase ceea ce merita, functia de presedinte de onoare. Nastase e un nume care deschide multe usi si a promis ca o sa fie alaturi de noi in continuare. Am stat de vorba si cu Tiriac, mi-a spus ca nu se baga, ca nu va influenta decizia si ca va fi alaturi de oricine va castiga".

Intrebat daca se teme de existenta unor jocuri de culise, la fel ca si contracandidata sa Ruxandra Dragomir, Segarceanu a afirmat: "Se poate specula, desi eu nu vreau sa merg pe aceasta idee, ca aceia care sunt acum la conducere, ma refer aici la domnul Haradau, au puterea sa influenteze anumite cluburi. Nu stiu insa cat de mare este procentul aflat in sfera lor".

Referitor la motivele care l-au determinat sa renunte la a o mai sustine pe Ruxandra Dragomir, Segarceanu a afirmat: "La inceput mi-a placut ideea ca la conducerea Federatiei sa vina cineva din randul jucatorilor, dar pe parcurs Sanda nu a facut unele lucruri pe care i-am zis sa le faca, iar calea pe care a mers nu prea imi place. Mi-am anuntat candidatura mai tarziu, pentru ca am vrut sa ma conving ca Ilie Nastase nu candideaza, deoarece am un respect deosebit pentru el".

Segarceanu a mai spus ca are semnale de la cluburile din tara ca el va fi cel ales, ca se teme de toti contracandidatii in aceeasi masura, cu un plus pentru presedintele interimar al FRT, Dumitru Haradau, care "are alte parghii", si ca ia in calcul, in cazul in care va castiga alegerile, cooptarea Ruxandrei Dragomir si a lui Dumitru Haradau in echipa sa, deoarece "experienta lor poate fi utila".

Candidatul la presedintia FRT a mentionat ca principala modificare pe care doreste sa o faca este introducerea in regulament a unui paragraf care sa permita demiterea presedintelui, dar si ca intentioneaza sa creeze facilitati pentru copii care nu au posibilitatea financiara de a practica sportul alb.
Segarceanu i-a avut alaturi de el pe Adrian Voinea, Ciprian Porumb, Andrei Pavel si Bogdan Enoiu si a anuntat ca mai multe glorii internationale ale tenisului, printre care Stefan Edberg, vor veni in Romania pentru a-l sustine.

"Imi face o placere deosebita sa il recomand pe Florin pentru functia de presedinte a FRT. Am avut prilejul de a petrece mult timp alati de el si stiu ca multele sale calitati il vor ajuta sa fie un presedinte perfect pentru Federatie", a spus Edberg, in comunicatul de presa remis la finalul conferintei.
Andrei Pavel, al carui nume apare pe toate materialele lui Segarceanu, isi doreste sa faca o echipa buna cu acesta. "Cred in programul pe care il propune Florin si sunt convins ca este nevoie de o schimbare majora in tenisul romanesc. Am facut echipa buna la Cupa Davis si ma bucur sa ii fiu alaturi in acest meci decisiv pentru viitorul tenisului. Ideile lui sunt incredibil de bune, sunt sigur ca va fi un presedinte bun si o sa aduca tenisului numai succese", a spus Andrei Pavel, care este noul capitan nejucator al echipei nationale de Cupa Davis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.