Cu ajutorul membrilor Comisiei de aplicare a Legii 10 si a primarului Radu Mazare, presedintele executiv al clubului Dinamo Bucuresti, Cristian Borcea, a dat un tun imobiliar de 28 de milioane de euro, informeaza NewsIn.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA in dosarul in care a fost trimis in judecata Radu Mazare, Cristian Borcea a cumparat, in anul 2002, cu sprijinul primarului Constantei, o suprafata de teren de 8.990 metri patrati, situat in zona Mamaia Nord cu 54 de euro. Borcea a vandut respectivul teren cu 449.541 euro, respectiv 50 euro pentru un metru patrat, pret de 8.300 de ori mai mare decat suma investita, respectiv 0,006 euro pentru un metru patrat.

Aceasta nu este singura tranzactie a lui Borcea cu primarul Mazare. Procurorii au stabilit ca Borcea ar mai fi primit, pentru 124 euro, 19.669 metri patrati de "terenuri ale caror valori, subevaluate, astfel cum rezulta din rapoartele de evaluare comandate de Primaria Constanta, intocmite de invinuitul Dima Alin Horatiu , insumeaza 1067.604 euro", arata procurorii in rechizitoriu.

Mazare ar fi atribuit terenuri atat din domeniul public al statului si faleza, cat si din patrimoniul municipiului Constanta. Borcea a devenit proprietar pe respectivele terenuri in baza cumpararii unor asa-zise drepturi succesorale. "Prin caracterizarea obiectului cesiunilor, ca fiind creante si nu drepturi succesorale, s-a urmarit sa se creeze o aparenta de legalitate", se arata in rechiztoriul procurorilor.

Conform DNA, presedintele executiv al clubului Dinamo "a savarsit cu intentie directa faptele descrise". Borcea este acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice deoarece, incepand cu anul 2001, a primit de la mai multi asociati - care au fost la randul lor trimisi si ei in judecata - drepturi succesorale vizand 1.531.250 mp terenuri intravilane in Constanta. "Prin fapta sa, impreuna cu ceilalti invinuiti, a prejudiciat statul cu 19.323.827 euro si Municipiul Constanta cu 8.357.183 euro", mai arata procurorii DNA.

Cinci persoane au fost improprietarite, avand complicitatea autoritatilor locale, cu 243.458 metri patrati, terenuri care au apartinut mosierului Jules Movila, decedat in 1946. Comisia de aplicare a Legii 10 - 2001 din primaria Constanta a luat act de "vanzarile" si "revanzarile" de drepturi succesorale, de care a fost deposedata Buzescu-Movila Ivonne Aline, mostenitoarea de drept a mosierului, pe baza unor referate intocmite directorul Administratiei Publice locale, Constantin Racu si aprobate de primarul Radu Mazare.

Primarul Constantei, Radu Mazare, are de platit cheltuieli de judecata in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in valoare de 320.000 lei.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, are de platit 280.000 lei, in timp ce presedintele executiv al clubului Dinamo, Cristian Borcea, are de platit 60.000 lei.

In total, procurorii au stabilit ca toti inculpatii trimisi in judecata au de platit 3.000.000 lei cheltuieli judiciare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.