Luptatorul suedez Ara Abrahamian, care la Jocurile Olimpice de la Beijing a aruncat medalia de bronz cucerita la categoria 84 de kilograme, a fost suspendat de Federatia Internationala de Lupte (FILA) pe o perioada de doi ani pentru acest gest, informeaza NewsIn.

Sanctiunea data de FILA nu se limiteaza doar la activitatea competitionala a sportivului, ci si la cea a antrenorului sau Leo Myllari, dar si la faptul ca Federatia Suedeza de Lupte nu va putea organiza competitii internationale timp de doi ani.

Pe langa suspendari, FILA l-a amendat pe Abrahamian cu 2.000 de euro, pe Myllari cu 6.700 de euro, iar forului national a primit o penalitate financiara de 34.000 de euro.

Ara Abrahamian a cucerit la Jocurile Olimpice de la Beijing medalia de bronz la lupte, categoria 84 de kilograme. In semifinale, suedezul a pierdut in fata italianului Andrea Minguzzi intr-un meci care in opinia sa a fost furat de arbitri.

In timpul ceremoniei de premiere, Abrahamian a coborat de pe podium, a luat medaliad de la gat, a aruncat-o si a plecat. Imediat dupa acest incident, Comitetul Olimpic International i-a retras medalia sportivului si l-a descalificat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.