Seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a afirmat ca sportul cu motor nu se confrunta cu rasismul, desi chiar campionul mondial Lewis Hamilton a fost de mai multe ori tinta jignirilor, informeaza NewsIn.
Hamilton a fost fluierat si injurat in timpul testelor care au avut loc inaintea sezonului in Spania si in cadrul calificarilor pentru Marele Premiu al Braziliei, ultima cursa a sezonului, unde a primit si trofeul de campion mondial. "Lumea din Spania l-a sustinut pe Fernando Alonso, iar in Brazilia pe Felipe Massa. Nu cred ca incidentele au legatura cu rasismul", a explicat Ecclestone.

Englezul Lewis Hamilton a devenit primul pilot de culoare castigator al campionatului si cel mai tanar campion mondial, reusind sa termine pe primul loc in clasament, in fata brazilianului Massa. Pilotul lui McLaren a devenit tinta jignirilor din partea fanilor lui Alonso, care a ajuns la Renault in 2007, dupa ce spaniolul a sustinut ca englezul a fost favorizat de echipa.

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a condamnat mesajele trimise pe internet inainte de MP de la Interlagos, mai multe persoane fiind sfatuite sa aplice tehnici "voodoo" pentru ca Hamilton sa abandoneze cursa. Tatal lui Hamilton, Anthony, a afirmat ca nu a vrut ca fiul sau sa devina pilot de Formula 1 din cauza manifestarilor rasiste ale unora.

"Cred ca au fost mai mult niste glume proaste la adresa lui Hamilton, iar fiecare are dreptul sa sustina pe cine vrea. Cand a fost el insultat? Fiecare se exprima asa cum considera, dar nu este vorba de rasism. Mi-a parut rau ca Hamilton si Massa nu pot amandoi sa castige titlul. Lewis trebuia sa fie campion sezonul trecut, dar a avut ghinion, dar nu cred ca in urmatorii ani va avea probleme in castigarea campionatului, desi ai nevoie si de noroc", a mai spus Bernie Ecclestone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.