Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis sa modifice din sezonul viitor modul in care pot actiona stewarzii in cursele din Formula 1 pentru a putea reduce numarul controverselor care au aparut, informeaza NewsIn

Federatia a decis ca pentru sezonul 2009 sa aplice mai multe modificari in privinta stewarzilor, care sunt impartiti in doua categorii, internationali si nationali, iar acestia trebuie sa fie eligibili sa obtina "super licenta FIA".

Stewarzii trebuie sa aiba mai multa experienta, iar orice steward national trebuie sa fi observat cel putin un Mare Premiu inainte de a fi desemnat. De asemenea, pe site-ul FIA va fi publicat si un scurt CV al acestora.

Toate incidentele care vor avea loc in timpul unei curse de Formula 1 vor fi investigate si deciziile vor fi luate in timpul acesteia, in afara cazurilor cand este nevoie de o analiza suplimentara. Pagina electronica a FIA va afisa si imagini video care nu sunt accesibile publicului, pentru a putea motiva deciziile pe care le va lua, in cazul in care este nevoie de asa ceva.
Din sezonul 2009 se va extinde si durata de viata minima a motorului, de la doua la trei curse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.