Fiecare sportiva si-a ales culoarea imediat dupa Jocurile Olimpice de la Beijing. Astfel, Alina Dumitru si Viorica Susanu au optat pentru visiniu, Constantina Dita pentru argintiu, Georgeta Andrunache pentru negru, iar mezina Sandra Izbasa pentru portocaliu.

Presedintele COSR, Octavian Morariu, a oferit olimpicelor buchete de flori, in timp ce presedintele Alexandrion, Nawaf Salameh, le-a inmanat cheile masinilor.

Singura sportiva care nu a putut fi prezenta la eveniment a fost Constantina Dita, care locuieste in Statele Unite, dar care a transmis un mesaj celor prezenti prin sora sa, Irina, si le-a mutumit pentru masina primita: "Imi pare rau ca nu sunt prezenta, dar sunt fericita ca am reusit sa aduc atata bucurie pentru romani. Va multumesc".

In momentul in care s-a urcat in masina, Sandra Izbasa, care inca nu are un permis, a incercat toate butoanele si a pus cele mai multe intrebari: "Ma joc, incerc sa descopar. Nu am permis, dar in mod sigur il voi avea pentru ca imi doresc".

Sandra a venit la eveniment insotita de tatal sau, care a avut rabdare sa ii raspunda fiicei sale la toate intrebarile legate de automobilul portocaliu. Alaturi de Sandra a venit si presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica. Acesta a urcat la volanul masinii si a turat-o, iar mai apoi a stat de vorba cu gimnasta. Sandra a venit pregatita sa isi primeasca masina, ea punandu-si pe bord o mica placuta cu numele sau.

Georgeta Andrunache a fost cea care a vrut sa si incerce putin masina, dar lipsa de spatiu nu i-a permis, si a vorbit despre alegerea culorii: "Stefan (n.r. fiul canotoarei) a spus ca el vrea o masina neagra-neagra, dar aseara cand i-am spus ca o voi aduce acasa, mi-a spus ca nu mai vrea neagra, ci rosie. Acum nu mai am ce sa fac, Beijingul a trecut, iar la Londra nu se stie ce masini vor fi. Probabil ca daca Stefan imi va cere sa particip, probabil ca o voi face. Totusi, nu uitati ca am cerut o pista olimpica pentru canotajul romanesc daca se vrea ca eu sa revin".

Fiecare sportiva a analizat in detaliu masina de teren si a primit toate informatiile necesare despre ea. La final, toate cele cinci sportive, impreuna cu presedintele Octavian Morariu, au facut o fotografie de grup.