Jandarmeria va solicita Federatiei Romane de Fotbal (FRF) suspendarea stadionului Dinamo intre o luna si sase luni, dar si aplicarea unei amenzi de pana la 50.000 de lei, dupa incidentele provocate de fanii dinamovisti la meciul cu Steaua, informeaza pentru NewsIn surse din Jandarmeria Bucuresti

Jandarmii reclama la FRF faptul ca reprezentantii clubului Dinamo nu au luat masurile organizatorice corespunzatoare la derby-ul de sambata, astfel incat au incalcat mai multe articole ale legii patru privind violenta in sport.

Organizatorii sunt invinuiti ca nu au dispus realizarea unui control mai riguros al fanilor la intrarea pe stadion, astfel incat acestia au putut introduce in interiorul arenei torte si fumigene. Clubul Dinamo va fi tras la raspundere si pentru bannerele cu mesaje obscene afisate pe timpul partidei din sectorul galeriei dinamoviste. De asemenea, jandarmii acuza ca, in timpul meciului, suporterii dinamovisti ar fi aruncat cu torte aprinse in galeria adversa, dar si in pompierii care se aflau pe pista stadionului.

Raportul Jandarmeriei Bucuresti va fi inaintat Federatiei Romane de Fotbal, cu propunere de suspendare a stadionului intre o luna si sase luni si amenda cuprinsa intre 5.000 si 50.000 de lei.
Dinamovistii nu se afla la prima abatere, ei fiind in pericol de a le fi suspendat stadionul si dupa meciul din Cupa UEFA cu NEC Nijmegen, pentru incidente similare.

In timpul meciul cu Steaua, fanii dinamovisti de la Peluza Sud au aprins mai multe petarde si fumigene si au incercat sa le arunce in sectorul stelistilor, insa acestea au aterizat in mijlocul jandarmilor. Dupa golul egalizator marcat de Adrian Cristea, suporterii lui Dinamo de la Peluza Sud au aruncat din nou cu torte spre sectorul stelistilor, de data aceasta cu succes. Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, duminica, pentru NewsIn ca alb-rosii nu risca decat maxim o amenda in urma incidetelor, pentru ca tortele nu au ajuns in teren. "Atmosfera a fost una de Liga Campionilor, mai putin faptul ca s-a intrat cu torte pe stadion. Insa, nu s-au aruncat tortele in teren, asa ca Dinamo, dupa parerea mea, nu risca decat maxim o amenda, dar mai mult nu, nu se pune problema de suspendare a stadionului".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.