Gabon, care in 2012 va organiza Cupa Africii pe Natiuni (CAN) impreuna cu Guineea Ecuatoriala, a anuntat prin vocea Ministrului Sporturilor ca va investi in aceasta competitie aproximativ 213 milioane de euro, informeaza NewsIn

"Organizatorii din Gabon au estimat ca pentru organizarea CAN vor trebui investiti circa 213 milioane de euro in proiecte de infrastuctura sportiva si hoteliera, dar si pentru a renova facilitatile deja existente", se arata intr-un comunicat al Ministrului Sporturilor, publicat vineri in cotidianul national L'Union.

Oficialul din Gabon a spus totusi ca investitiile pentru acest turneu ar putea fi mai mari, asa ca i-a sfatuit pe ceilalti ministri sa "chibzuiasca cheltuielile", pentru a avea bani la dispozitie in caz de nevoie.

Organizatorii din Gabon vor sa construiasca doua stadioane, la Libreville si Franceville, "sate" pentru sportivi si organizatori, dar si mai multe hoteluri. Surse apropiate oficialilor din Gabon au dezvaluit ca lucrarile din aceasta tara au ramas in urma fata de planul initial, dar ca pentru moment nu sunt motive reale de ingrijorare, mai scrie sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.