Echipa Cehiei a castigat, la Viena, editia 2005 a Campionatului Mondial de hochei pe gheata. In finala, Cehia a invins cu scorul de 3-0 echipa Canadei. Medalia de bronz la aceasta editie a CM a fost castigata de Rusia, care a invins cu scorul de 6-3 formatia Suediei.

Mii de suporteri cehi au sarbatorit duminica seara, la Praga, castigarea de catre echipa Cehiei a Campionatului Mondial de hochei pe gheata, dupa ce a invins in finala Canada. Imbracati in tricouri rosii si albe ale echipei nationale, cehii au cantat si au dansat in Piata Wenceslas din centrul capitalei. Imediat dupa terminarea meciului, masini acoperite cu drapelul Cehiei au inceput sa circule prin oras claxonand. In Cehia, hocheiul pe gheata este sport national, fiind la egalitate cu fotbalul la audienta. In ultimii zece ani Cehia a castigat cinci titluri mondiale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.