Steaua este marea castigatoare a derby-ului din Stefan cel Mare. Dinamo si Rapid au pierdut cate doua puncte in cursa pentru titlu. Steaua e lider cu 4 etape inainte de final, avand 4 puncte avans fata de locul 2.

Remiza inregistrata duminica seara intre Dinamo si Rapid, scor 2-2, a simplificat lupta pentru titlul de campioana. Steaua s-a dus la 4 puncte de trupa lui Andone si la 5 de giulesteni.

CONCLUZIE

"Dinamo si Rapid l-au facut pe Gigi Becali campion. A fost un joc frumos si un derby bun. Dupa parerea mea, s-a stabilit campioana. Gigi Becali ar trebui sa le multumeasca. Asa e la fotbal, cand se joaca corect", este de parere presedintele LPF, Dumitru Dragomir.

CORECT

Pe aceeasi pozitie cu Mitica se situeaza si antrenorul dinamovist, Ioan Andone. "Am pierdut nemeritat puncte pe final de meci. In unele momente ne-am lasat dominati, dar ocaziile mari ne-au apartinut. Noi si Rapid ne vom bate de acum inainte pentru locul doi. Poate i-am facut cadou titlul Stelei. Este un rezultat care avantajeaza clar pe Steaua."

NEMULTUMIT

Presedintele Rapidului, Dinu Gheorghe, a pus rezulatul si pe seama arbitrajului. "Ne-am dorit mai mult si pe fondul unui joc deosebit in a doua repriza puteam sa transam jocul in favoarea noastra. Acea eroare grava la golul doi al lui Dinamo a influentat decisiv rezultatul final. Rezultatul este echitabil, daca scoatem din calcul erorile de arbitraj. In repriza a doua a fost penalty clar la Vasilache. Arbitrul a gresit, e omeneste. El e olandez si poate sa greseasca oriunde vrea el in Europa. Ei au intrat in Europa, noi inca nu", a subliniat Dinu Gheorghe.

LUCIAN GOIAN A INDEPARTAT DINAMO DE TITLU

Dinamo a condus pe tabela de marcaj pana in minutul 90 si "cainii" ramaneau in plasa liderului, la doua puncte in spate. Totul s-a naruit insa in ultimul minut de joc. Rapidistii au aruncat o minge lunga spre careul advers si dinamovistul Lucian Goian a incercat sa trimita mingea spre propriul portar. Numai ca in locul unei devieri, fundasul "cainilor" i-a servit mingea pe tava rapidistului Lucian Burdujan, care a inscris pe sub Stelea. Fluierul final l-a gasit pe Goian plangand. In urma cu un an, pe cand juca la Ceahlaul, actualul dinamovist reusea sa marcheze intr-un meci cu Steaua, scor 1-1, ajutand Dinamo sa castige campionatul, afirmand atunci ca e stelist si ca-i pare rau ca i-a ajutat pe dinamovisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.