Fostul arbitru international Ion Craciunescu a declarat joi, agentiei NewsIn, ca delegarea lui Alexandru Deaconu la derby-ul Dinamo-Steaua trebuia evitatata si considera ca Alexandru Tudor sau Cristian Balaj ar fi fost cele mai bune variante

"Probabil ca dupa criteriul 'Ca la noi la nimeni', din doua variante optime s-a ales varianta a cincea. Tudor e primul pe lista FIFA, era acceptat de ambele echipe, era varianta cea mai buna. Un alt arbitru indicat pentru acest joc era Balaj, dar ei au ales varianta Deaconu, pentru ca asa vrea sistemul. Nu poti delega un arbitru care a avut probleme grave la un meci al Stelei din trecut intr-un timp asa de scurt la un joc in care este implicata echipa respectiva. Aceste lucruri trebuiau evitate", a spus Craciunescu.

Fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor crede ca prestatia lui Deaconu ar putea fi influentata de implicarea in cazul "Bricheta", atunci cand a intrerupt meciul Rapid-Steaua in minutul 74, la scorul de 1-0 pentru giulesteni: "Nu gasesc logica. Cand ambele echipe declara ca sunt de acord cu Tudor, tu iti asumi o cota de risc. Ceea ce s-a intamplat la meciul Rapid-Steaua din primavara isi poate pune amprenta asupra prestatiei sale din meciul de sambata, probabilitatea este foarte mare. Eu, personal, am o parere foarte buna despre Deaconu, dar nu trebuia delegat la acest meci".

Porumboiu a mai spus ca varianta cea mai buna pentru acest meci era Cristian Balaj si nu crede ca se poate repeta cazul "Bricheta": "Eu, daca as fi fost sef la CCA, as fi evitat o astfel de delegare. Ei se joaca cu focul. Cel mai indicat la acest derby era Cristi Balaj. E numarul doi de la noi din tara si e foarte bine cotat la UEFA. Nu cred ca se mai poate repeta cazul 'Bricheta'. La Dinamo tribunele sunt foarte departe de gazon si toti ar trebui sa fie Robin Hood cu arcul in mana".

Arbitrul Alexandru Deaconu va conduce la centru partida dintre Dinamo si Steaua, din etapa a 13-a a Ligii I, au declarat, joi, pentru NewsIn, surse din cadrul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Deaconu va fi ajutat de asistentii Cristian Nica si Marcel Savaniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.