Romanii Razvan Andreiana (Dinamo Bucuresti), Dragos Marin (CSM-Gladiatorul Iasi) si Aurel Manole (Calarasi) s-au calificat, joi, in semifinalele, asigurandu-si astfel medaliile de bronz, la Campionatului Mondial de box pentru tineret ce se desfasoara in Mexic, la Guadalajara

Razvan Andreiana, la categoria 54 de kilograme, l-a invins la puncte, decizie 6-1, in sferturile de finala pe Jonathan Vilarezo, din Ecuador. La categoria 57 de kilograme, Dragos Marin l-a eliminat pe dominicanul Arias Romero, decizie 9-2, in timp ce Aurel Manole, la categoria 91 de kilograme, s-a calificat in semifinale dupa victoria la puncte obtinuta in fata croatului Agron Preteni, decizie 6-3.

Cei trei pugilisti si-au asigurat medalia de bronz si vor boxa pe 31 octombrie (n.r. 1 noiembrie in Romania) pentru calificarea in finala. Andreiana va boxa cu australianul Williams Timacox, Dragos Marin il va intalni pe rusul Maxim Dadasev, in timp ce Manole va incrucisa manusile pentru un loc in finala cu Ivan Dychko, din Kazahstan.

Vicepresedintele Federatiei Romane de Box, Vasile Catea, a spus pentru NewsIn ca isi dorea mai multi semifinalisti romani: "Rezultatele sunt foarte bune, pacat ca nu am reusit sa accedem in semifinale cu mai multi sportivi. Sunt bune si trei medalii, pentru ca vin intr-un moment in care boxul romanesc chiar are nevoie de performanta la cel mai inalt nivel. Deocamdata sunt trei medalii de bronz, dar ne dorim ca sportivii nostri sa acceada in finale si sa boxeze cu aurul pe masa".

Romania a fost reprezentata in Mexic de sase pugilisti. Ceilalti trei romani, Ciprian Apodaresei (categoria 51 kg), Bogdan Juratoni (69 kg) si Ionut Bodalcu (81 kg) au parasit competitia in sferturile de finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.