"Mutu depinde doar de el, doar de prestatiile lui. Chiar daca si-a prelungit contractul cu Fiorentina, daca joaca bine si marcheaza goluri, Mutu e pasibil de un transfer la o echipa mare, chiar daca o sa implineasca 30 de ani in ianuarie. Acesta nu este un impediment", a spus Piturca.

Referitor la divergenta de opinii pe care ar fi avut-o cu Mutu in privinta unei interventii chirurgicale la care acesta ar urma sa fie supus, Piturca a afirmat: "Nu s-a inteles foarte bine. Am vazut ca a aparut prin presa ca am fi intrat noi in conflict, nici nu se pune problema. Eu am avut o discutie cu doctorul, am avut o discutie si cu Adrian, si i-am spus ca in functie de cum se simte la momentul asta, sa faca ce trebuie facut. Are si el o varsta, a ajuns la o maturitate la care nu trebuie sa ii mai dea nimeni sfaturi de acest gen. Stie foarte bine ce are de facut. Am vorbit luni cu el, l-am felicitat pentru golurile marcate duminica. Si atunci avea o problema, sa vedem daca va fi in teren cu Inter".

Intrebat ce echipa va sustine in meciul Fiorentina-Inter Milano, in care s-ar putea intalni Adrian Mutu si Cristian Chivu, Piturca a raspuns dupa un oftat prelung: "E foarte greu sa spun cu cine voi tine, stiti ca echipa mea preferata inca din copilarie e Inter, dar faptul ca joaca doi romani, doi elevi de-ai mei foarte importanti, ma face sa ma bucur de victoria oricaruia dintre ei si sa fiu trist pentru infrangerea celuilalt".

Partida Fiorentina-Inter Milano, din etapa a 9-a a Serie A, se va desfasura miercuri seara, pe stadionul Artemio Franchi. Dupa 9 etape disputate, echipa lui Cristian Chivu, Internazionale Milano, se afla pe locul 2, cu 17 puncte, iar formatia lui Adrian Mutu se claseaza pe pozitia a 5-a, cu 16 puncte.