Fostul jucator al lui Dinamo, Cosmin Contra, a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca partida cu Steaua are o conotatie speciala in urma rivalitatii dintre cele doua grupari si spera ca formatia lui Mircea Rednic sa isi impuna jocul si sa castige, profitand si de problemele ros-albastrilor

"Meciul dintre Dinamo si Steaua e cel mai special, chiar daca acum in ultimul timp au mai aparut si alte derby-uri in campionatul romanesc. E o partida care prezinta mai mult interes, e cea mai urmarita. O evolutie buna intr-un astfel de joc iese mult mai usor in evidenta, astfel incat toti jucatorii incearca sa joace cat mai bine. Sper sa fie un meci frumos, spectaculos, cu multe goluri. Cred ca Dinamo are un avantaj pentru ca joaca in Groapa si se va bucura de aportul publicului, care sunt sigur ca va fi extraordinar. Vorba aceea, sa invinga cea mai buna echipa, dar aceea sa fie Dinamo", a declarat Cosmin Contra.

Fundasul echipei spaniole Getafe a mai spus ca numirea lui Dorinel Munteanu pe banca Stelei ar putea produce un soc pozitiv la gruparea din Ghencea si crede ca tehnicianul va avea rezultate pe banca ros-albastrilor, dar spera ca rivalii sa isi revina dupa meciul cu Dinamo. "Cand se schimba antrenorul se produce un soc la echipa si asta s-a incercat si la Steaua. Dorinel Munteanu este un antrenor tanar, care are insa destula experienta si cred ca il astepta un viitor excelent. Acum i s-a oferit o oportunitate mare la Steaua si eu sunt sigur ca va profita de ea. Va lucra cat mai bine si va avea rezultate. Acum insa as vrea ca Dinamo sa se impuna", a afirmat Contra.

Internationalul roman este de parere ca Dorinel Munteanu stia la ce sa se astepte din partea patronului din Ghencea, Gigi Becali, atunci cand a venit la echipa, dar crede ca finantatorul nu se va baga in treburile antrenorului: "Dorinel stie ce inseamna sa lucrezi cu Gigi Becali pentru ca el a mai fost in Ghencea, a fost jucator si antrenor secund. Gigi Becali e un patron mai special, care baga bani in fotbal, dar are si mai multe pretentii. Sunt sigur insa ca Gigi il va lasa pe Dorinel sa isi faca treaba".

Contra a adaugat ca in Spania nu exista patroni sau presedinti de cluburi care sa spuna public ca se implica la echipa pe care o conduc, pentru ca in fotbalul din Spania exista o alta mentalitate. Jucatorul afirma insa ca s-ar putea sa fie si anumiti conducatori care sa se implice la echipa, doar ca ei nu o fac public.

Cosmin Contra a venit la Dinamo de la formasia Poli Timisoara si a evoluat in tricoul echipei din Stefan cel Mare intre anii 1995 si 1999, iar in aceasta perioada jucatorul a bifat 101 meciuri si a reusit sa marcheze 8 goluri. Fotbalistul mai are la activ si doua meciuri in Cupa UEFA pentru Dinamo, in sezonul 1997/1998. De la gruparea din Stefan cel Mare, Contra a plecat la Deportivo Alaves (Spania), pentru 800.000 de euro, apoi a mai trecut pe la AC Milan (Italia), Atletico Madrid (Spania), West Bromwich Albion (Anglia), Poli Timisoara (Romania), iar acum joaca in Spania, la Getafe.

Derby-ul etapei a 13-a a Ligii I, dintre Dinamo si Steaua, se va disputa sambata, de la ora 21:00 si va fi transmis de Antena 1. Inaintea acestei partide, trupa pregatita de Mircea Rednic se afla pe primul loc in campionat, cu 28 de puncte, in timp ce gruparea antrenata de Dorinel Munteanu, ocupa pozitia a patra, la sase puncte distanta de primul loc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.