Forul european de fotbal a anuntat ca vrea sa lupte impotriva incalzirii globale si sa protejeze mediul, mai ales ca echipele de fotbal calatoresc foarte mult cu avioanele, informeaza NewsIn.

Amprenta de carbon a zborurilor efectuate in 2007 de echipele din cupele europene a ajuns la 20.617.811 tone de dioxid de carbon, ceea ce ar insemna acoperirea a 14.700 de terenuri de fotbal. UEFA a decis sa reduca poluarea in ultimele 12 luni si sa foloseasca energia din resurse regenerabile, iar directorul de comunicare al forului, William Gaillard, a afirmat ca fanii trebuie sa fie constienti ca poate veni momentul in care echipele nu isi vor mai permite sa foloseasca aspersoarele.

"Europa simte deja schimbarile climaterice, iar incendiile din Grecia sau inundatiile din Moldova ne aduc aminte de aceasta amenintare. Se simte nevoia de a evita aceste evenimente", se arata intr-un comunicat al UEFA. "Aceste schimbari produc inundatii sau secete, aparand probleme de ordin politic, economic sau social, ceea ce face imposibil ca fotbalul sa evolueze. Am decis sa ajutam planeta si comunitatile care tin fotbalul in viata", a mai spus Gaillard.

UEFA are ca partener in acest proiect compania "Climate Friendly" si va finanta producerea de energie eoliana si va sfatui suporterii sa ajute la imbunatirea calitatii aerului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.