Desi arbitrajul romanesc este, de mai multi ani, la pamant, fara nici o recunoastere internationala, baremurile cresc de la o luna la alta.

De la inceputul sezonului (din august) si pana acum, Augustus Constantin a incasat aproape o jumatate de miliard de lei vechi pentru... 810 minute de arbitraj, adica mai putin de 14 ore, deci nici doua zile normale de munca!

O meserie perfecta: arbitru de rezerva. Daca te cheama Radu Petrescu, nu faci mai nimic si iei peste 100 de milioane de lei vechi in Tusierii, "deghizati" mai nou in "asistenti", sprinteaza pe linia de margine pentru mai bine de 10.000 de euro in mai putin de trei luni.

Se tot vorbeste de "baietii destepti" si averile pe care acestia le-au facut beneficiind de portitele oferite de lege. Fotbalul nu face exceptie, ba chiar am putea spune ca ocupa un loc central printre domeniile de activitate unde se face avere.

Ne-am intrebat mereu cum de arbitrii "destepti" – cei care ajung prin orice mijloace sa conduca meciuri de prim esalon, acolo unde e "crema" castigurilor financiare – au carti de vizita pe care scrie manager, patron, om de afaceri etc.

De unde atata prosperitate pentru niste persoane care, in afara faptului ca ne enerveaza etapa de etapa, ba uneori ne scot chiar din minti, dictand cu de la sine putere rezultate si clasamente si aranjand destine, nu ies cu absolut nimic in evidenta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.