Steaua a reusit sa castige cel de-al 23-lea titlu national la rugby dupa ce a invins in finala disputata la Constanta pe marea sa rivala, Dinamo, cu 25-18, in fata a 2.000 de spectatori. Rezultatul insa are unele "culise" incredibile pentru ca Dinamo a fost echipa care a marcat trei eseuri, fata de unul al campioanei, cei din Stefan cel Mare avand insa un procent infim la transformari!

Toata lumea rugbystica stia ca Dinamo castiga majoritatea meciurilor sale pe inaintare, acolo unde isi "toaca" adversarii si de unde vin majoritatea punctelor. Asa era de asteptat sa fie si in finala, o inclestare cautata cu ardoare de Dinamo pe pachetul de inaintare pentru a castiga. Stelistii au avut insa tactica pregatita: un joc cat mai larg, cat mai degajat si mai sigur, convinsi ca vor putea profita de greselile de manuire a balonului facute de dinamovisti. Suturi multe si pase succesive, scoaterea balonului cat mai rapida din aglomerari si asteptarea greselii celor de la Dinamo in propriul teren. Iar greselile au venit. Asa a marcat Steaua 4 lovituri de penalizare in prima repriza, toate prin Darie Curea, si a condus la pauza cu 12-8, in ciuda faptului ca Dinamo marcase un eseu. Asa a jucat si in partea a doua, din care a lipsit insa Curea, accidentat, dar rolurile la finalizare au revenit lui Iulian Andrei si Danut Dumbrava. Adversarii, Dinamo, au mizat pe cartea eseului si au pierdut.

Dinamovistii critica federatia

Antrenorul echipei Dinamo, Mircea Paraschiv, s-a aratat deranjat de modul in care s-a facut premierea jucatorilor sai dupa finala Diviziei Nationale.
"M-a deranjat maniera in care au fost tratati jucatorii de la Dinamo si cum au fost premiati. Persoana care s-a ocupat de acest lucru (n.r. - vicepresedintele Gheorghe Varzaru) a pus in bratele capitanului nostru de echipa medaliile. Asta este lipsa de respect fata de niste jucatori care au incercat sa faca astazi spectacol", a spus Paraschiv.

O parte a conducerii sectiei de rugby de la Dinamo a acuzat maniera de arbitraj a englezului Martin Fox, dar presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, prezent in tribuna oficiala a stadionului din Constanta, a raspuns sec: "Ce arbitru? Asta ne este valoarea."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.