Ultimul derby al campionatului s-a incheiat cu un rezultat care enerveaza ambele echipe, avantajindu-i pe ros-albastri. O singura filosofie, a lui Mircea Lucescu, doi fii, unul natural, altul adoptiv fotba-listic, si doua abordari tehnico-tactice in oglinda, 3-4-2-1. Firesc, o remiza. Psihologic insa, Ando si Razvan au apelat la mijloace diferite. Andone si-a stapinit emotia si a inovat minor. L-a introdus pe Baltoi in linia de atac, linga Grigorie si Niculescu, cistigind in mobilitate, implicare si istetime. Aplicatie practica in minutul 13, cind fostul constantean l-a lansat pe Niculescu pentru 1-0, speculind zona libera Flavius Moldovan - Stancu. De altfel, ciinii puteau inchide jocul prematur, prin simpla apasare a punctului nevralgic din stinga defensivei lui Lucescu. Acolo a functionat legea.

Petre-Grigorie-Baltoi, creatorii a sase ocazii mari in prima parte.

Lucescu jr. i-a introdus din primul minut pe Karamian si Niculae, dar surpriza s-a dovedit a fi un efect de bumerang. Giulestenii au suferit de timiditate ofensiva, cita vreme pentru cei doi instinctul de conservare post accidentare a fost mai puternic decit cel de fotbalist, si au inceput sa conteze abia dupa intrarea lui Vasilache si Burdujan. Fostul bistritean a egalat la 1, dar Cl. Niculescu a tinut sa respecte statutul de golgeter la zi al primei divizii resuscitind sperantele la titlu prin golul din minutul 60. Pe final, inspiratia a trecut de pe banca gazdelor pe cea a giulestenilor si Burdujan a coborit paradoxal spiritul Stelei pe arena din Stefan cel Mare.

George Copos l-a urmarit pe MM

In pauza meciului de aseara, majoritatea celor prezenti la tribuna oficiala a urmarit, pe TVR, incidentul care l-a avut drept protagonist pe Mihai Stoica. George Copos se uita foarte atent, parind ca ar fi vazut in premiera imaginile. "E incredibil ce s-a intimplat", a exclamat patronul rapidist, dind din cap dezaprobator. Apoi, acesta s-a intretinut cu Borcea, cel care ii jucase o festa la finala Cupei Romaniei. Altfel, la tribuna oficiala a stat si superiorul pe linie de partid al lui George Copos, Dan Voiculescu, care a urmarit derby-ul alaturi de acesta. (Florin MARIAN)

Maniera europeana

Centralul olandez, Pieter Vink (foto), a asigurat poate cel mai bun arbitraj dintre strainii care au oficiat in returul campionatului. Discret, pe faza, fara gesturi teatrale, arbitrul batav a lasat jocul suficient de liber pentru a-i da cursivitate, dar fara a permite duritatile, cum a facut-o francezul Laurent Duhamel. Cea mai dificila faza din prima repriza s-a consumat in minutul 43, cind Burca a reluat o centrare, cu capul, iar Coman a retinut pe linia portii, mingea neintrind in poarta, iar decizia fiind corecta. O alta faza controversata a fost in minutul 64, cind Vasilache a cazut in careu, intr-un duel cu Margaritescu, dinamovistul avind o mina pe jucatorul rapidist. In contextul manierei de arbitraj a lui Vink, se poate aprecia ca nu se impunea lovitura de pedeapsa, mai ales ca centralul era foarte bine plasat la faza cu pricina.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.