"Eram la jumatatea numaratorii atunci cand s-a ridicat Bute. Andrade a parasit coltul lui si atunci s-a oprit numaratoarea pana cand l-am trimis la coltul neutru. Cand m-am intors la Bute, romanul era deja in picioare si astfel a scapat de KO pentru ca imediat s-a auzit gongul. Andrade l-a salvat pe Bute de un KO pentru ca nu a stat in coltul lui", a spus Wright.

Presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a explicat momentul controversat din ultima repriza, atunci cand arbitrul intalnirii l-a numarat pe Bute dupa ce a fost trimis la podea de Andrade: "Ne-a fost teama, a fost un moment delicat, dar din fericire a durat doar 4-5 secunde. Era nedrept daca se intampla asa ceva. Exista regulament la box, sportivul care isi trimite adversarul la podea trebuie sa se duca in coltul neutru. Arbitrul a pierdut cateva secunde pentru ca mexicanul a venit in centrul ringului. Cat timp l-a trimis in coltul neutru, numaratoarea s-a oprit, si de aici toata controversa. Arbitrul a procedat regulamentar". Mexicanul Andrade si staff-ul sau au contestat decizia arbitrului din ultima repriza, atunci cand Lucian Bute a fost trimis la podea si nu s-a dat KO.

Pugilistul Lucian Bute l-a invins la puncte, sambata dimineata, pe mexicanul Librado Andrade si romanul si-a pastrat astfel centura de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, in cadrul unui meci in care ambii pugilisti au facut cunostinta cu podeaua.

Citeste si:

Toti cei trei arbitri ai meciului de la Montreal l-au vazut castigator pe Lucian Bute, care a inceput bine meciul, a dominat, iar in repriza a 10-a l-a trimis la podea pe Andrade, mexicanul aflandu-se pentru prima data in cariera sa in aceasta ipostaza.

Andrade a trecut cu bine peste acest moment, a rezistat loviturilor si, mai mult, in repriza a 12-a (ultima) l-a trimis si el pe Bute la podea dupa o serie de lovituri. Romanul a fost numarat pana la ultimele secunde si a fost salvat de gongul final.

Aceasta a fost cea de-a 23-a victorie pentru Lucian Bute la profesionisti, pugilistul roman pastrandu-si astfel titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.