Suparat ca suporterii Stelei au protestat la adresa conducerii pentru jocul slab al fotbalistilor din Ghencea, presedintele executiv Mihai Stoica a coborat de la loja in tribuna insotit de trei garzi de corp si i-a tras un pumn in gura unui contestatar fara ca jandarmii prezenti pe stadion sa intervina.

Intr-o perioada in care in Romania se incearca invatarea lectiei de sportivitate pe stadioane, violenta verbala si cea fizica apar din nefericire cu o si mai mare amploare. Pornind de la ideea sefului sau, Gigi Becali, care spunea ca suporterii stiu numai de frica si numai prin violenta pot fi cumintiti, presedintele stelist, Mihai Stoica, a inceput sa-si impuna vointa cu pumnul. Suparat ca jucatorii au fost huiduiti in timpul meciului cu CFR Cluj, de sambata seara, si ca au fost scandate numele unor jucatori indepartati de la echipa, "Meme" a coborat in graba de la loja, cu trei garzi de corp ale patronului Gigi Becali pe urme, si l-a lovit cu pumnul in gura pe Radu Ion, aruncandu-l pe suporter circa doi metri in spate. Dupa ce s-a mai rastit la alti suporteri care incepusera sa-l huiduie, "Meme" a urcat in graba scarile catre loja.

"Nu l-am injurat pe el, i-am aratat obrazul si el a venit, mi-a dat un pumn in gura si mi-a spart buza", a declarat suporterul lovit, adaugand ca vine pe stadion de la varsta de 6 ani si ca are de multi ani abonament la meciurile Stelei de "acasa". Radu Ion a anuntat ca-l va da in judecata pe presedintele stelist, in timp ce oficialul si-a cerut scuze pentru gestul sau. Scuzele nu au fost suficiente pentru jandarmi, care l-au amendat pe oficialul din Ghencea cu cinci milioane de lei "pentru provocare si participare efectiva la scandal".

Meme zice ca l-au lasat nervii

"Nu stiu daca este un suporter al Stelei, este un spectator care a venit acolo cu alte scopuri. Acest spectator a injurat inca de la iesirea echipei la incalzire. La pauza, m-am dus la el si i-am spus sa nu mai injure, in special pe Dica, pentru ca-l termina psihic. Apoi a inceput sa injure conducerea. Daca nu injura, atunci de ce era intors catre loja? Mai ales ca in spatele lui, cu cateva scaune, se aflau sotia mea si fetita mea", a incercat ieri Mihai Stoica sa-si scuze iesirea, spunand ca trece printr-o perioada destul de tensionata si ca nu l-au mai tinut nervii.

El a incercat sa dea vina si pe jandarmi si pe angajatii unei firme de paza care nu l-au scos pe suporterul turbulent din stadion. "Ori ii toleram, ori punem punct acestor manifestari", a afirmat "Meme", constient de gravitatea iesirii sale. El si-a cerut scuze suporterului lovit, dar si tuturor fanilor echipei din Ghencea, dar a afirmat ca este gata sa mearga in instanta pentru ca aceasta sa stabileasca daca se face sau nu vinovat.

"M-a sunat acel suporter sa-mi propuna o intelegere, insa nu pot sa accept asa ceva. Sunt pregatit sa-mi infrunt urmarile gestului in instanta", a afirmat Stoica. Suporterul lovit neaga ca l-ar fi sunat pe Mihai Stoica.

Gigi e tare. Cu bani poate cumpara tot!

In tot acest timp, patronul Gigi Becali a stat linistit la loja sa, iar dupa meci i-a luat partea angajatului sau. "Nu a facut bine Mihai Stoica, nu e normal. Dar ala (n.r. - suporterul lovit de oficialul stelist) era probabil infiltrat de cineva", a spus Becali la finalul partidei. Obisnuit sa fie ovationat de suporteri dupa meci, sambata seara patronul stelist a avut parte de altfel de manifestrari: huiduieli si injuraturi. Suparat ca astfel de manifestari ii strica declaratiile de presa, Becali s-a dus catre unii dintre contestatari si le-a spus ca le va achita abonamentele numai sa nu mai vina la meci si sa faca atmosfera ostila echipei. "Nu voi renunta la Mihai Stoica. Ce, eu fac ce spun suporterii? Astia sunt suporteri?", a fost replica lui Becali.

"Gorilele" lui Gigi, in razboi cu bannerele

Filmul incidentelor din Ghencea, care a culminat cu cel dintre Mihai Stoica si suporteri, a mai continut si un altul, la fel de neplacut pentru fani, la pauza, cand garzile de corp ale lui Gigi Becali au impus legea cu pumnul. Trimise de conducerea gruparii pentru ca unii spectatori afisau bannere suparatoare, "gorilele" lui Gigi au impartit pumni in dreapta si-n stanga celor care au avut indrazneala sa le afiseze, iar apoi i-au scos din stadion si le-au rupt panzele deranjante. In urma cu trei ani, deranjat de atitudinea ostila a galeriei, Gigi Becali si-a mai trimis garzile de corp in galerie pentru a o supune. De atunci, fostul lider al suporterilor stelisti, Jean Pavel, nu mai are dreptul de a mai intra in Ghencea.

Mitica vorbeste de caz penal

Desi nu a fost prezent la meci si nici nu a vazut la televizor incidentele din Ghencea, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, considera ca actiunea lui Mihai Stoica va fi judecata de comisiile abilitate si ca acesta ar putea fi sanctionat inclusiv penal. "In cariera mea, si vorba aia sunt ani de cand ma aflu in fotbal, nu am mai intalnit asa ceva. Comisiile de specialitate, care acum au trecut la FRF, isi vor intra in atributii si vor aplica litera regulamentului. Din ce am auzit, Mihai Stoica este pasibil de suspendare, chiar si stadionul poate fi suspendat. Eu unul, ca presedinte de liga, nu pot da educatie patronilor si nici presedintilor de club. Cat timp noi, liga, judecam astfel de cazuri, nu s-a intamplat asa ceva. Poate stiau de frica sau de rusine. De cand au trecut comisiile la federatie, nu stiu ce se intampla. Cand lovesti un om, nu mai e vorba de nerespectarea regulamentelor din fotbal, aici e vorba de penal", a fost parerea lui Dumitru Dragomir.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.