Fostul patron al formatiei engleze Manchester City si premier al Thailandei, Thaksin Shinawatra, a fost condamnat de Cutea Suprema la doi ani de inchisoare pentru coruptie in vremea cand conducea guvernul thailandez, informeaza NewsIn.

Shinawatra este in prezent presedinte de onoare la Manchester City, dupa ce a vandut clubul companiei Abu Dhabi United Group. El a fost acuzat de coruptie din 2006, iar sotia sa, Pojaman, a fost declarata vinovata, in absenta, la trei ani de inchisoare. Shinawatra a fost gasit vinovat de coruptie si conflict de interese, pentru ca si-a ajutat sotia sa cumpere pamant de la o agentie de stat la preturi foarte mici.

Omul de afaceri s-a intors in Thailanda in februarie 2008, dar in august a revenit in Marea Britanie, sustinand ca in Thailanda nu va avea parte de un proces corect.

"Am fost informat de aceasta condamnare. Ma asteptam de mult sa se ajunga la asa ceva", a spus Shinawatra pentru Reuters.

Un procuror thailandez a confirmat ca va cere autoritatilor din Marea Britanie sa-l extradeze pe Thakson Shinawatra, pentru ca acesta sa execute pedeapsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.