"Acest lucru nu reprezinta un dar. Si eu am fost comparat cu Platini, insa doar la inceput a fost ceva simpatic. Gourcuff este Gourcuff si asa trebuie sa ramana. Ar fi mai bine ca lumea sa nu mai faca astfel de comparatii pentru ca acest fapt ar putea sa nu fie benefic pentru el. Tin sa precizez ca nu am nimic cu Gourcuff. Il cunosc putin, dar nu pot spune ca suntem amici. Este un fotbalist cu un potential imens, care reprezinta viitorul echipei nationale. Yohan este un jucator care poate face multe lucruri bune pentru Franta, la fel cum au facut Blanc, Thuram sau Gallas", a spus fostul jucator al lui Juventus si Real Madrid.

Zidane, care s-a retras din activitate in urma cu doi ani, a mai precizat ca fundasul lui AS Roma, Philippe Mexes, nu ar trebui sa lipseasca din formula de start a formatiei pregatite de Domenech: "Ma deranjeaza sa vad ca un fotbalist precum Mexes nu este folosit constant. Are calitati extraordinare si, chiar daca a facut un meci mai slab impotriva Austriei, consider ca poate juca in urmatorii 10 ani ca titular in centrul apararii".
In urma prestatilor remarcabile pe care le-a avut atat la echipa sa de club, Bordeaux, cat si in reprezentativa Frantei, Yohan Gourcuff (22 de ani) a fost laudat de intreaga presa din Hexagon, care adesea l-a comparat cu Zinedine Zidane.