Dinamo si Rapid isi disputa miine dreptul la speranta

Sezonul fotbalistic intern programeaza miine seara, pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare, ultimul derby. Dinamo si Rapid isi vor disputa sansa de a ramine, alaturi de Steaua, in cursa spre titlu. Aureolata de proaspata victorie din Cupa Romaniei, trupa lui Ioan Andone are moralul ridicat si beneficiaza de avantajul terenului. Oaspetii, in schimb, sint neinvinsi in derby-urile din acest sezon si sint socotiti echipa cu cel mai frumos joc din Divizia A.

In termeni pugilistici, Dinamo si Rapid se aseamana cu doi challangeri care lupta pentru dreptul de a-l infrunta pe lider. Pentru ambele echipe, singura varianta acceptabila e cea a victoriei, egalul echivalind cu desprinderea decisiva a stelistilor in fruntea clasamentului.

Amenda anulata? Conducerea clubului din Soseaua Stefan cel Mare a anuntat ca fiecare jucator va incasa o prima de 3.000 de euro in caz de victorie. Mai mult, daca vor lua titlul, fotbalistilor li s-a promis ca li se va anula o amenda. Dupa esecul rusinos inregistrat in Cotroceni, scor 1-5, sefii le-au reprosat jucatorilor ca au murdarit blazonul clubului, amenintindu-i ca vor fi "arsi" la buzunar cu cite 5.000 de dolari.

Florentin Petre, Bogdan Stelea si Adi Mihalcea nadajduiau ieri ca vor invinge Rapidul. Dinamovistilor li se reproseaza ca n-au cistigat nici un derby in acest sezon. "Nu mai am emotii. Cei mai tineri, ca Pulhac, ar putea avea emotii la un asemenea meci. N-are importanta ca Rapid joaca spectaculos. Doar victoria conteaza", a declarat capitanul Petre. "Trebuie sa cistigam si noi un derby anul acesta. Rapid joaca bine mai ales in Giulesti, insa acum vine la noi", a afirmat Stelea, care a trecut, de-a lungul carierei, si prin Giulesti.

"Vama" si Lucescu, cu spatele la zid.Daca dinamovistii si-au asigurat deja prezenta in cupele europene si abordeaza meciul ceva mai relaxati, Rapidul este, in schimb, cu spatele la zid. Pentru giulesteni, batalia de miine seara e una de a fi sau a nu fi. In cazul unui egal sau al unei infringeri, echipa lui Razvan Lucescu iese, practic, din cursa pentru primele doua locuri. Daca Dinamo cistiga campionatul, o clasare pe locul trei a Rapidului ar echivala cu ratarea obiectivului: prezenta intr-o cupa europeana.

Patronul George Copos a avertizat deja ca, daca Rapid nu "prinde" o competitie continentala, presedintele executiv Dinu Gheorghe "Vama" si antrenorul Razvan Lucescu vor fi destituiti.
Giulestenii, la rascruce de drumuri. Vestile dinspre tabara rapidista sint amestecate. Revenirea golgeterului Daniel Niculae, care are mari sanse sa evolueze miine seara, poate rezolva problema atacului. Giulestenii au un ascendent moral asupra adversarilor, ei fiind net favorizati de rezultatele directe cu principalii rivali: 2-1 si 0-0 cu Steaua si 2-1 cu Dinamo. Prima de victorie n-a fost suplimentata, fiecarui fotbalist fiindu-i promisa suma de 1.370 de euro.

Desi sufera de pubalgie si are dureri mari, Daniel Coman va fi folosit aproape sigur. Pe parcursul ultimelor zile, mai multi jucatori au fost raciti. "Doi au fost ceva mai afectati, dar vor fi recuperati", a garantat doctorul Marian Dumitru.

O mie de jandarmi

La meciul de miine, fortele de ordine vor mobiliza un dispozitiv-record de jandarmi. Cei aproximativ 15.000 de fani vor fi supravegheati de 1.000 de jandarmi. Pentru a evita bataliile de strada intre suporterii dinamovisti si cei rapidisti, s-a decis ca acestia sa vina la stadion individual. Galeria gazdelor se va situa la peluza a doua (Catalin Hildan), iar cea a oaspetilor - la peluza intii. Accesul spectatorilor va fi permis incepind cu ora 18.15.

Cel mai scump bilet, 200.000 de lei. La casele de bilete din Soseaua Stefan cel Mare s-au pus ieri in vinzare tichete de intrare la derby.
Pretul biletelor variaza intre 200.000 de lei (tribuna 0) si 50.000 de lei (peluza "Catalin Hildan"). La tribuna I, un tichet costa 150.000 de lei, iar la tribuna a II-a - 100.000 de lei. Galeria Rapidului beneficiaza de 1.900 de bilete.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.