Gigi Becali, finantatorul Stelei, s-a prezentat, luni, la DNA, unde a fost chemat in legatura cu dosarul Valiza, el afirmand, la intrare, ca nu exista in dosarul sau fapte de coruptie si ca premierea unor jucatori nu reprezinta coruptie

Avocatul lui Gigi Becali, Catalin Dancu, a declarat, pe 16 octombrie, pentru NewsIn, lui Gigi Becali i-a fost trimisa, prin posta, ordonanta de punere sub invinuire pentru fals in inscrisuri private in dosarul Valiza.
Catalin Dancu a spus ca ordonanta a fost data in 3 octombrie, atunci cand s-a emis o astfel de ordonanta si pentru Victor Piturca.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali - in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita - si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

In perioada 5-7 mai 2008, Becali a oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Anton Dobos, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana. In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informa in mai DNA.

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, in baza art.163 din Codul de procedura penala, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.

Teia Sponte sustine ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.