Romania si Franta se bat pentru calificarea la Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal din 2010, dar disputa lor nu e purtata numai de echipele nationale, ci si la nivelul formatiilor de club

Astfel, maine si poimaine Steaua si CFR Cluj vor da piept cu cele mai importante doua echipe din Hexagon, Lyon, respectiv Bordeaux, in meciuri "care pe care" pentru calificarea in primavara europeana a Ligii Campionilor!

Similitudini inainte de Liga
Paradoxal, cele patru formatii parcurg stari de spirit similare inaintea celor doua meciuri extrem de importante care au loc maine si poimaine. Astfel, in timp ce adversarele de maine, Steaua si Lyon, se afla intr-o clara scadere de forma pe care unii o numesc deja criza, formatiile care se vor intalni miercuri, Bordeaux si CFR Cluj, au avut un start ezitant, dar au crescut meci de meci si acum sunt aproape la turatie maxima.

CFR Cluj este performera rundei in Liga 1 dupa ce a invins cu 1-0, dar mai clar decat o arata scorul, pe Dinamo, liderul la zi al campionatului. Singurul gol al unui meci dominat copios de gazde, care ar fi putut puncta de mai multe ori, a fost marcat, in minutul 40, de Yssouf Kone, care a deviat, de la aproximativ 11 metri, un sut puternic al fundasului dreapta Pereira. La meci au asistat 19.860 de spectatori, al treilea record de audienta pentru stadionul dr. Constantin Radulescu dupa partidele cu Chelsea si Steaua.

Amenzi si regrete la Steaua

La polul opus se afla Steaua, unde situatia e din ce in ce mai tensionata dupa o saptamana neagra, cu eliminarea din Cupa Romaniei (0-2 cu divizionara secunda Sportul Studentesc) si infrangerea clara din campionat (0-2 cu Otelul Galati). Gigi Becali regreta acum despartirea de atacantul Vali Badea, imprumutat pentru un sezon la o echipa din Grecia, si anunta amenzi in cazul unor noi infrangeri. "Am fost la echipa, am facut niste modificari la premieri pentru ca daca nu-i atingi la bani nu rezolvi nimic. Pana acum ei luau prime si la egal. Aveau pachet de prime la patru meciuri si chiar daca aveau infrangere, tot luau 9.000. Am schimbat acum.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.