Echipa antrenata de Jose Peseiro, Rapid, a trecut duminica de Gaz Metan Medias, scor 4-2, iar giulestenii au reusit sa castige o partida in Liga I dupa o pauza de cinci meciuri, in care au inregistrat un egal si patru infrangeri, NewsIn

RAPID - GAZ METAN MEDIAS 4-2 (R. Fernandes 13, Spadacio 68, 84, Cesinha 71 / Sabou 8, Curtean 78)

Rapid: Andrade - Vella, R. Fernandes, J. Andrade, Bozovic - Adefemi, Paulista (C. Lazar 60) - C. Mejolaro (Herea 53), Spadacio (Grigore 89), Cesinha - Boya. Antrenor: Jose Peseiro.
Gaz Metan Medias: Stetca - Grillo, Falemi, Lazar, Buzean - Sabou, Hoban, Eric (Voicu 71), Curtean - Boaru (Paina 90), Prodan. Antrenor: Cristi Pustai.
Cartonase galbene: J. Andrade 83, Bozovic 87/Lazar 27, Buzean 33, Stetca 55
Arbitri: Marius Bocaneala - Eduard Dumitrescu, Florin Buzarnescu
Stadion: Giulesti-Valentin Stanescu; Spectatori: 5.000

Cum s-au marcat golurile:
0-1, min. 8: Sabou l-a invins pe Andrade cu un sut plasat de la marginea careului de 16 metri al giulestenilor, dupa ce a driblat un aparator advers.
1-1, min. 13: Claudio Mejolaro a centrat de pe partea dreapta, iar Ricardo Fernandes a reluat in plasa lui Stetca cu mana, insa arbitrul nu a semnalizat nimic si a validat golul.
2-1, min. 68: Stetca a respins in prima faza un sut al lui Costin Lazar, dar mingea a ajuns la Juliano Spadacio, care a marcat cu un sut plasat de la sase metri.
3-1, min. 71: Spadacio a sutat puternic de la circa 25 de metri lateral stanga, Stetca a respins in fata, iar Cesinha, pe faza, a trimis cu capul pe langa portarul advers care nu a mai avut timp sa reactioneze.
3-2, min. 78: Curtean a executat o lovitura libera, de pe partea stanga, iar mingea a intrat in poarta profitand si de plasamentul gresit al lui Andrade, care iesise pentru o centrare, dar a fost pacalit.
4-2, min. 84: Spadacio a primit o pasa in adancime, l-a driblat pe Stetca si a inscris in poarta goala de la sase metri.

In minutul 51 al partidei Claudio Mejolaro "Pitbull" s-a accidentat dupa un contact cu un adversar, nu a mai putut continua si l-a fortat pe Jose Peseiro sa il inlocuiasca cu romanul Ovidiu Herea.
In minutul 55, Grillo a trimis o pasa neglijenta inapoi spre portarul Stetca, iar Boya a fost foarte aproape sa profite de situatie. Portarul l-a faultat pe camerunez, arbitrul a lasat jocul sa continue, iar in cele din urma mediesenii au respins mingea. La realuare, centralul Marius Bocaneala i-a acordat cartonas galben lui Stetca, desi giulesetenii au cerut eliminarea.

Pentru prima data in acest sezon, Rapid a inceput un meci fara niciun roman in primul 11. Astfel, in formula de start a partidei si-au facut aparitia patru brazilieni, trei portughezi si cate un argentinian, muntenegrean, camerunez si nigerian. Pe de alta parte, pe banca de rezerve a Rapidului a fost doar un singur strain, un muntenegrean, si nu mai putin de sase romani.

Portughezul Joao Paulo Andrade a fost pentru prima data capitanul echipei, profitand de absenta lui Vasile Maftei, accidentat, dar si a lui Costin Lazar si Nicolae Grigore, ambii rezerve.
Fundasul Ricardo Fernandes se afla la cea de-a doua reusita pentru Rapid, primul sau gol fiind reusit in derby-ul cu Dinamo, scor 2-1, tot dintr-o pasa a lui Claudio Mejolaro, in timp ce Cesinha a ajuns la golul cu numarul trei pentru echipa din Grant.

Juliano Spadacio a urcat pe locul doi in clasamentul golgheterilor, cu sase goluri, pe primul loc aflandu-se Gabriel Paraschiv (Otelul Galati) si Florin Bratu (Dinamo), ambii cu cate sapte goluri. Fotbalistul a reusit sa inscrie dupa o pauza de cinci saptamani, ultimul sau gol fiind marcat pe 9 septembrie, in derby-ul cu CFR Cluj, scor 1-0. De asemena, mijlocasul se afla la cea de-a doua dubla, dupa cea din partida cu Farul Constanta, din etapa a II-a.

De cealalta parte, Alexandru Curtean a marcat golul cinci pentru formatia sa, acesta fiind cea de-a doua reusita consecutiva, dupa ce fotbalistul a marcat si in etapa trecuta, in partida cu Gloria Buzau (2-0).
Suporterii giulesteni prezenti la meci au afisat un banner, pe care scria "Rapid respira doar prin noi", cu referire la faptul ca fanii au ramas singurii continuatori ai spiritului formatiei de sub Podul Grant. Spre deosebire de meciul din Cupa Romaniei cu Petrolul Ploiesti, la care suporterii au tacut in primele minute ale partidei in semn de protest fata de evolutiile slabe ale echipei, in aceasta partida fanii au incurajat echipa inca din primul minut. Mai mult, la finalul partidei, atunci cand jucatorii s-au dus sa salute publicul, au fost primiti cu ovatii si nu cu huiduieli asa cum s-a intamplat la ultimele partide. Tot dupa finalul meciului, fanii au strigat "Ole, ole, multumim Rapidule " si "Asa va vrem mereu", multumiti vizibil de prestatia favoritilor.
Conducatorii formatiei giulestene, Fathi Taher si George Copos, nu au fost nici la acest meci prezenti la tribuna oficiala, ei aflandu-se la cel de-al doilea joc consecutiv al Rapidului la care nu au asistat, dupa cel cu Petrolul Ploiesti, din Cupa Romaniei.

Pana acum cele doua formatii s-au mai intalnit in Liga I de sase ori, iar rapidistii s-au impus de cinci ori, in timp ce o partida s-a terminat la egalitate. Mediesenii, care nu au castigat in fata giulestenilor, nu stau mai bine nici la golaveraj, ei marcand trei goluri si primind nu mai putin de 14.

Echipa antrenata de Cristi Pustai nu a mai reusit sa castige un meci in deplasare de nu mai putin de 59 de ani, de la o partida disputata in 1949, pe care mediesenii o castigau cu scorul de 2-1, pe terenul lui Dinamo.
Pana la aceasta partida, Gaz Metan Medias era singura echipa din Liga I care nu reusise sa marcheze un gol in deplasare.

Rapid nu mai reusise sa castige o partida in Liga I din etapa a 5-a, atunci cand se impunea in derby-ul cu Dinamo, scor 2-1. De atunci, giulestenii au mai jucat cinci meciuri, dintre care au pierdut patru, cu FC Timisoara (0-1), AFC Urziceni (1-2), FC Arges (1-3) si Pandurii Tg. Jiu (0-2), in timp ce o partida au terminat-o la egalitate cu FC Brasov (0-0).
In urma acestui rezultat Rapid a acumulat 16 puncte si urcat pe locul 10 in clasament, in timp ce Gaz Metan ramane cu 11 puncte si se afla pe pozitia 13.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.